Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το Μαξίμου ξεμένει από αφήγημα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην κυβερνητική αποτυχία να διαχειριστεί την πανδημία την στιγμή που καταρρέει το ΕΣΥ αποδίδουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ με την αύξηση των κρουσμάτων. «Μετά από 5 μήνες lockdown βρισκόμαστε ακριβώς στο σημείο που ήμασταν πριν απ’ αυτό. Εκρηκτικός αριθμός κρουσμάτων, ασφυξία στις ΜΕΘ και το δημόσιο σύστημα υγείας στο κόκκινο. Η διαχείριση της κυβέρνησης είναι εκ του αποτελέσματος απολύτως αποτυχημένη», λένε χαρακτηριστικά.

Όπως λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα καθώς το Μέγαρο Μαξίμου έχει ξεμείνει από αφήγημα την ώρα που πολίτες βρίσκονται διασωληνωμένοι σε απλά δωμάτια νοσοκομείων γιατί το ΕΣΥ έχει ξεμείνει από ΜΕΘ, επιχειρεί να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό ενώ παράλληλα καλλιεργεί κλίμα έντασης στην κοινωνία.

Click4more Δημοσκόπηση Metron για τον κορονοϊό: «Μαύρο» στα μέτρα – Τι «βγαίνει» για Μητσοτάκη και Τσίπρα

«Η στρατηγική της έντασης αποτελεί συνειδητή επιλογή του κ. Μητσοτάκη, λόγω της αποτυχίας του στην πανδημία και την οικονομία» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι  «αν κάποιος πιστεύει ότι 6.000 άνθρωποι κατέβηκαν να διαδηλώσουν στη Νέα Σμύρνη επειδή έκανε κάλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προφανώς βρίσκεται σε άλλον πλανήτη».

Πρόσθεσε δε ότι: «οι άνθρωποι αυτοί κατέβηκαν επειδή έχουμε μια κοινωνία που είναι στα όριά της, μια κοινωνία θυμωμένη, απογοητευμένη. Μια κοινωνία που βλέπει κυβερνητικά στελέχη να κάνουν κορονογλέντια και την ίδια στιγμή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, άνθρωποι να τρώνε ξύλο χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος και να γίνονται συλλήψεις στο σωρό».

Η Έφη Αχτσιόγλου από τη  πλευρά της, χολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού ανέφερε ότι «είναι υποκριτικό ο κ. Μητσοτάκης να καλεί σε “αυτοσυγκράτηση” και αμέσως μετά τάγματα εφόδου να ουρλιάζουν στους δρόμους “πάμε να τους σκοτώσουμε” και να ακολουθούν πράξεις ακραίας αστυνομικής βίας», ενώ χαρακτήρισε «θρασεία και παραληρηματική» τη γραμμή της κυβερνητικής εκπροσώπου, που επιρρίπτει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις και την εξάπλωση του κορονοϊού, «ο μόνος που υποκινεί την οργή των πολιτών είναι ο κ. Μητσοτάκης».

Εν τω μεταξύ χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην δήλωση Μητσοτάκη περί εθνικής ομοψυχίας, απηύθυνε κάλεσμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει να επενδύει στον διχασμό  τονίζοντας ότι η Ελλάδα του 2021 δεν θα επιστρέψει στη δεκαετία του 1950.

«Έχουμε την ευθύνη να μην το επιτρέψουμε. Έχουν την ευθύνη να μην το συνεχίσουν» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε παρέμβασή του.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποτύχει στην αποστολή του. «Απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας. Απέτυχε να συγκρατήσει τη βαθιά ύφεση στην οικονομία. Και σήμερα, έρχεται να επιστρατεύσει το ύστατο όπλο των αποτυχημένων: Τον διχασμό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Η αντίδραση απέναντι στις ψευδείς ειδήσεις και τη στοχοποίηση δεν είναι υπόθεση μόνο της κυβέρνησης
«H μάχη αυτή πρέπει να βρει όλους τους υγειώς σκεπτόμενους πολίτες, τα κόμματα, τους φορείς της κοινωνίας στην ίδια σελίδα» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το δημοσίευμα της «Εστίας»
Παύλος Μαρινάκης 6
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας για τις φωτιές – Ενημερώθηκε για όλα τα πύρινα μέτωπα
Μετά την ενημέρωση συζητήθηκε το ζήτημα των αντιδιαβρωτικών έργων τα οποία θα ξεκινήσουν άμεσα στις πληγείσες περιοχές, όπως και η καταγραφή των ζημιών από την Κρατική Αρωγή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας 22
Γεραπετρίτης, Διαμαντοπούλου και Χριστοδουλάκης διαψεύδουν δημοσίευμα περί δείπνου για «συγκυβέρνηση παραγραφής» – «Εξόφθαλμα ψεύδη και συκοφαντίες»
Για ψευδές δημοσίευμα κάνουν λόγο ο υπουργός Εξωτερικών και η υπεύθυνη του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έστειλε εξώδικο σε σάιτ για το ίδιο δημοσίευμα
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μανώλης Χριστοδουλάκη 5
Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές: Έχουμε επενδύσει στην Πολιτική Προστασία αλλά υπάρχουν στιγμές που η φύση ξεπερνά κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό
«Θέλω να εκφράσω την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μου στις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, στους εθελοντές και σε όλους όσοι δίνουν μια μάχη που πολλές φορές ξεπερνά τα όρια του ανθρώπινου»
Κυριάκος Μητσοτάκης 85
ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ συγκρούονται για χρέη και χορηγούς με φόντο την πολιτική κυριαρχία στην Κεντροαριστερά
Τα δάνεια της Χαριλάου Τρικούπη και οι υπαινιγμοί για τη χρηματοδότηση του κόμματος Τσίπρα μετατρέπονται σε όπλα μιας ευρύτερης μάχης για την πρωτοκαθεδρία στον προοδευτικό χώρο
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης 17
Φωτιά στο Πόρτο Γερμανό: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας – Ενημερώθηκε για τα πύρινα μέτωπα
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του στις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος και των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας και υπηρεσιών που δίνουν τη μάχη με τις φωτιές σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας 5