Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Το Μαξίμου ξεμένει από αφήγημα

Τσίπρας

Στην κυβερνητική αποτυχία να διαχειριστεί την πανδημία την στιγμή που καταρρέει το ΕΣΥ αποδίδουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ με την αύξηση των κρουσμάτων. «Μετά από 5 μήνες lockdown βρισκόμαστε ακριβώς στο σημείο που ήμασταν πριν απ’ αυτό. Εκρηκτικός αριθμός κρουσμάτων, ασφυξία στις ΜΕΘ και το δημόσιο σύστημα υγείας στο κόκκινο. Η διαχείριση της κυβέρνησης είναι εκ του αποτελέσματος απολύτως αποτυχημένη», λένε χαρακτηριστικά.

Όπως λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα καθώς το Μέγαρο Μαξίμου έχει ξεμείνει από αφήγημα την ώρα που πολίτες βρίσκονται διασωληνωμένοι σε απλά δωμάτια νοσοκομείων γιατί το ΕΣΥ έχει ξεμείνει από ΜΕΘ, επιχειρεί να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό ενώ παράλληλα καλλιεργεί κλίμα έντασης στην κοινωνία.

Click4more Δημοσκόπηση Metron για τον κορονοϊό: «Μαύρο» στα μέτρα – Τι «βγαίνει» για Μητσοτάκη και Τσίπρα

«Η στρατηγική της έντασης αποτελεί συνειδητή επιλογή του κ. Μητσοτάκη, λόγω της αποτυχίας του στην πανδημία και την οικονομία» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι  «αν κάποιος πιστεύει ότι 6.000 άνθρωποι κατέβηκαν να διαδηλώσουν στη Νέα Σμύρνη επειδή έκανε κάλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προφανώς βρίσκεται σε άλλον πλανήτη».

Πρόσθεσε δε ότι: «οι άνθρωποι αυτοί κατέβηκαν επειδή έχουμε μια κοινωνία που είναι στα όριά της, μια κοινωνία θυμωμένη, απογοητευμένη. Μια κοινωνία που βλέπει κυβερνητικά στελέχη να κάνουν κορονογλέντια και την ίδια στιγμή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, άνθρωποι να τρώνε ξύλο χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος και να γίνονται συλλήψεις στο σωρό».

Η Έφη Αχτσιόγλου από τη  πλευρά της, χολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού ανέφερε ότι «είναι υποκριτικό ο κ. Μητσοτάκης να καλεί σε “αυτοσυγκράτηση” και αμέσως μετά τάγματα εφόδου να ουρλιάζουν στους δρόμους “πάμε να τους σκοτώσουμε” και να ακολουθούν πράξεις ακραίας αστυνομικής βίας», ενώ χαρακτήρισε «θρασεία και παραληρηματική» τη γραμμή της κυβερνητικής εκπροσώπου, που επιρρίπτει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις και την εξάπλωση του κορονοϊού, «ο μόνος που υποκινεί την οργή των πολιτών είναι ο κ. Μητσοτάκης».

Εν τω μεταξύ χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην δήλωση Μητσοτάκη περί εθνικής ομοψυχίας, απηύθυνε κάλεσμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει να επενδύει στον διχασμό  τονίζοντας ότι η Ελλάδα του 2021 δεν θα επιστρέψει στη δεκαετία του 1950.

«Έχουμε την ευθύνη να μην το επιτρέψουμε. Έχουν την ευθύνη να μην το συνεχίσουν» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε παρέμβασή του.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποτύχει στην αποστολή του. «Απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας. Απέτυχε να συγκρατήσει τη βαθιά ύφεση στην οικονομία. Και σήμερα, έρχεται να επιστρατεύσει το ύστατο όπλο των αποτυχημένων: Τον διχασμό».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις