Πολιτική

Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη διεξάγεται νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (14.3.2023) στο Μέγαρο Μαξίμου για την επανεκκίνηση του ελληνικού σιδηρόδρομου μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη γίνεται παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, και των διοικήσεων του ΟΣΕ και της Hellenic Train για τον τρόπο που θα γίνει ξεκινήσουν με ασφάλεια και πάλι τα δρομολόγια στον σιδηρόδρομο.

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως μετά τη σύσκεψη αναμένονται ανακοινώσεις για τον τρόπο που θα γίνει η επανέναρξη των δρομολογίων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, ακόμα και στα τέλη Μαρτίου, έχοντας εξασφαλίσει όμως τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τα δρομολόγια αλλά με λεωφορεία, για την μετακίνηση των επιβατών σε κάποιες διαδρομές, μέχρι να αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία.

Στη συνέχεια αναμένονται τα πρώτα δρομολόγια του τρένου που – όπως όλα δείχνουν – θα είναι του προαστιακού, και δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν ακόμα και την επόμενη εβδομάδα.

Συνάντηση Γεραπετρίτη με εργαζόμενους

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους του σιδηροδρόμου.

Στόχος της συνάντησης ανάμεσα στις δυο πλευρές ήταν να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας μέχρι να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρή επίθεση Καρανίκα σε ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρα, ΝΕΑΡ και ΠΑΣΟΚ: «Άχρηστη και ανίκανη αντιπολίτευση, στην κοσμάρα της»
Με μακροσκελή ανάρτησή του, κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι έχουν εγκλωβιστεί στην «ηθικολογία» και αδυνατούν να αντιπαρατεθούν με την κυβερνητική ατζέντα
Νίκος Καρανίκας 8
Αλεξάνδρα Σδούκου για Μακάριο Λαζαρίδη: «Το να είσαι βουλευτής ή υπουργός δεν προϋποθέτει πτυχίο»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ  υποστήριξε ότι η άσκηση πολιτικών αξιωμάτων δεν συνδέεται με πανεπιστημιακό τίτλο, ενώ χαρακτήρισε «αχρείαστη περιπέτεια» τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.
Αλεξάνδρα Σδούκου
9
Συνταγματική αναθεώρηση: Παρεμβάσεις για ελλείμματα, μονιμότητα και Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο Κωστής Χατζηδάκης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδακής, ζητεί να αξιοποιηθεί η διαδικασία για τρεις «παρεμβάσεις μείζονος σημασίας» και ασκεί πίεση στην αντιπολίτευση να τοποθετηθεί
Βουλή, Ολομέλεια 7
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς BBC: Τα καταγγελλόμενα περιστατικά έγιναν επί υπηρεσιακής το 2023 – Προστατεύουμε τα σύνορα με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα
Το δημοσίευμα του BBC αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Η αστυνομία στην Ελλάδα στρατολογεί μετανάστες για να απωθήσει βίαια άλλους μετανάστες πίσω στα χερσαία σύνορά της με την Τουρκία»
ζευγάρι στον Έβρο
Η μειονότητα στην Θράκη είναι θρησκευτική, διαβάστε τη Συνθήκη της Λωζάνης – Η απάντηση του ελληνικού στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών
«Επαναλαμβάνομενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας»
υπουργείο Εξωτερικών 8