Πολιτική

Τα απανωτά τηλεφωνήματα Τσίπρα στη Μέρκελ και η νέα συνάντηση

Περισσότερο μιλάει με την Άνγκελα Μέρκελ τις τελευταίες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας παρά με τη... σύντροφό του! Συμφωνία του πρωθυπουργού για νέα συνάντηση με Μέρκελ και Ολάντ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει γίνει ο… φόβος και ο τρόμος της ελληνικής κυβέρνησης και προκειμένου να μην μπλοκάρει τη συμφωνία με τους δανειστές ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο Αλέξης Τσίπρας είχε μαραθώνιο τηλεφωνικών επαφών με την Άνγκελα Μέρκελ!

«Κάθε δύο ημέρες ο Τσίπρας τηλεφωνούσε στη Μέρκελ. Τόσο πολλά τηλεφωνήματα από Έλληνα πρωθυπουργό στη Γερμανίδα καγκελάριο δεν έγιναν ποτέ» έλεγε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη.

Το τελευταίο 24ωρο πριν “κλειδώσει” η συμφωνία με το κουαρτέτο για το νέο Μνημόνιο, έγιναν τρεις τηλεφωνικές επικοινωνίες ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και την Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να μη γίνει αυτό που φοβόταν το Μαξίμου, να μην τορπιλίσει δηλαδή την τελευταία στιγμή ο Σόιμπλε τη συμφωνία, επιβάλλοντας δάνειο “γέφυρα”, κάτι όμως που δεν θα… χάλαγε ούτε την ίδια τη Μέρκελ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε μια νέα τριμερή συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την Γερμανίδα καγκελάριο, αφού θα υπάρξει και δεύτερος γύρος προαπαιτούμενων.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν του… χάλασε το χατίρι και αποδέχθηκε τη νέα τριμερή.

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Κέντρου Υγείας Πάρου: Το πήρα χρέπι, το έκανα καινούργιο, αλλά η φασαρία, φασαρία από τη συμμορία της μιζέριας
Αντιπαράθεση έξω από το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας της Πάρου, με τον υπουργό Υγείας να καλεί ηλικιωμένη γυναίκα να μπει στο κτίριο και να δει τις αλλαγές
Άδωνις Γεωργιάδης 15
Τσίπρας από την Κρήτη: Πόλεμος στα καρτέλ, στήριξη στην Ελλάδα του μόχθου
Με αιχμές για την ακρίβεια, τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης και τους «αγρότες Κολωνακίου», ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε από τη Γέργερη την προστασία της κοινωνίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση στο επίκεντρο των πολιτικών του δεσμεύσεων
Αλέξης Τσίπρας
Νάντια Γιαννακοπούλου στο newsit.gr: «Ο Τσίπρας είναι ευκολάκι για τον Μητσοτάκη» – «Όχι» σε συγκυβέρνηση με ΝΔ
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανοίγει τα χαρτιά της στο vidcast «No Filters» και την Κατερίνα Σερέτη για τις εκλογές, τη διεύρυνση, τις συνεργασίες, την οικονομία, τα εθνικά θέματα και τον σεξισμό στην πολιτική
Νάντια Γιαννακοπούλου στο newsit.gr: «Ο Τσίπρας είναι ευκολάκι για τον Μητσοτάκη» – «Όχι» σε συγκυβέρνηση με ΝΔ 18