Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Τα… έψαλλαν στον Τσίπρα! Ο ΠΑΟΚ και οι… πίτες της γιαγιάς (του) [pics]

Τα… έψαλλαν στον Τσίπρα! Ο ΠΑΟΚ και οι… πίτες της γιαγιάς (του) [pics]

Χαμόγελα, μουσικές και συγκίνηση “πλημμύρισαν” το Μέγαρο Μαξίμου, όταν παιδιά με σύνδρομο Down έψαλλαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Και του χρόνου να μας τα πείτε ξανά!» τους είπε ο πρωθυπουργός, πριν αγκαλιάσει πολλά από τα παιδιά.

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους από το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος ήταν οι πρώτοι που πέρασαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου το πρωί του Σαββάτου (31.12.2016). Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους υποσχέθηκε ότι θα τους επισκεφθεί και στην έδρα του Συλλόγου, που είναι στη Θεσσαλονίκη.

Ένα από τα παιδιά όμως, φορούσε κονκάρδα του ΠΑΟΚ, γεγονός που έδωσε την αφορμή να ξεκινήσει αθλητική συζήτηση! Ο πρωθυπουργός δώρισε στα παιδιά τον τεχνολογικό εξοπλισμό για να μπορούν να βλέπουν κινηματογράφο στα γραφεία του Συλλόγου, πράγμα που τα χαροποίησε ιδιαίτερα.

Ακολούθησε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η χορωδία «Λαλητάδες», οι οποίοι και τραγούδησαν, μεταξύ άλλων, το δημοτικό τραγούδι για τα «περήφανα Τζουμέρκα», τον τόπο καταγωγής του πρωθυπουργού, στον οποίο πρoσέφεραν επίσης τσίπουρο από την περιοχή, ηπειρώτικες πίτεςμου έφτιαχνε η γιαγιά μου», θυμήθηκε ο πρωθυπουργός), αλλά και την ειδική έκδοση των ΕΛΤΑ για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ηπείρου.

Τα κάλαντα από την Ήπειρο φαίνεται πως συνεπήραν τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο που… “συνελήφθη” να σιγοτραγουδά ένα δημοτικό τραγούδι.

Φορώντας τοπικές φορεσιές οι συντοπίτες του πρωθυπουργού χόρεψαν και του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία στο έργο σας», ενώ η γιορτινή ημέρα ολοκληρώθηκε με τη Μικτή Χορωδία Ενόπλων Δυνάμεων.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν, εκτός του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι υπουργοί Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος και Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς και η γγ του πρωθυπουργού Ιωάννα Πεππέ.

Πηγή – Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε