Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τα Νέα: Αυτό είναι το σπίτι του Τσίπρα στο Σούνιο – Ποιος έκανε το «προξενιό»

Τα Νέα: Αυτό είναι το σπίτι του Τσίπρα στο Σούνιο – Ποιος έκανε το «προξενιό»
Φωτογραφία εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Φωτογραφία από το σπίτι που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο δημοσιεύει σήμερα (08.12.2020) η εφημερίδα Τα Νέα.

Είναι το σπίτι για το οποίο γίνεται πολύς λόγος τις τελευταίες μέρες, το οποίο νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας εδώ και κάποιο διάστημα και στο οποίο φέρεται να έχει μετακομίσει σχεδόν μόνιμα, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός πως λόγω lockdown τα σχολεία είναι κλειστά.

Το σπίτι, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, είναι σε πευκόφυτη περιοχή, λίγα μέτρα από την παραλία. Είναι διαφορετικό από το σπίτι που νοίκιαζε τα προηγούμενα καλοκαιρία στο Σούνιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ( ή η πεθερά του) σε συγκρότημα κατοικιών του εφοπλιστή Μαρτίνου.

Click4more Νέα ερωτηματικά για το σπίτι Τσίπρα στο Σούνιο – Ο «Περόνε» και η ανακαίνιση (video)

Το σπίτι αυτό, αναφέρει στη στήλη του στα Νέα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, ανήκε σε κάποιον Ιταλό, ονόματι Περόνε και ήταν σχεδόν ερειπωμένο αλλά ο ιδιοκτήτης του το είχε αποτιμήσει 1,2 εκατ ευρώ στην αγγελία που είχε βάλει για να το πουλήσει.

Στην αγγελία, όπως αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος, αναφερόταν ότι επρόκειτο για σπίτι 120 τετραγωνικών, σε οικόπεδο 1.000 τ.μ., με δυο επίπεδα, 8 δωμάτια, 4 κρεβατοκάμαρες, δυο μπάνια, δυο WC, μια κουζίνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παπαχρήστου, ο Αλέξης Τσίπρας δαπάνησε 1 εκατ. ευρώ για να ανακαινίσει το σπίτι στο Σούνιο. Οι εργασίες διήρκεσαν 6 με 8 μήνες και η οικογένεια Τσίπρα μετακόμισε εκεί πριν από σχεδόν δυο μήνες.

Προξενητής «μεσίτης» ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον ιδιοκτήτη του σπιτιού φέρεται ότι ήταν δήμαρχος της περιοχής, προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την εκδοχή από πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επικαλείται ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τα έξοδα της ανακαίνισης με αντάλλαγμα τη σοβαρή μείωση του ενοικίου, μίσθωσε το σπίτι για 10 χρόνια και το κόστος της ανακαίνισης ήταν 40.000 ευρώ.

Νέα Δημοκρατία: Διπλασιάζονται τα ερωτήματα για τη βίλα στο Σούνιο

Το σπίτι που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο συνεχίζει να αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Η Νέα Δημοκρατία, με νέα ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι όσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά τόσο τα ερωτήματα πληθαίνουν.

Η ΝΔ καλεί τον πρώην πρωθυπουργό να απαντήσει σε 10 ερωτήματα:

  1. Νοικιάζει βίλα στο Σούνιο;
  2. Είναι διαφορετικό ακίνητο από αυτό όπου παραθέριζε τα προηγούμενα χρόνια ή το ίδιο όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ;
  3. Έχει δηλώσει την συγκεκριμένη μίσθωση στο πόθεν έσχες όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ότι δεν είναι υποχρεωμένος; Έχει καταθέσει το μισθωτήριο στην πλατφόρμα του taxisnet;
  4. Ποιο είναι το μίσθωμα;
  5. Θα δώσει στη δημοσιότητα το μισθωτήριο;
  6. Ποιος του νοικιάζει τη βίλα;
  7. Επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ που τον θέλει να έχει κάνει ανακαίνιση στη συγκεκριμένη βίλα;
  8. Πόσο συνηθισμένο είναι να ανακαινίζεις ριζικά σπίτι που νοικιάζεις;
  9. Πόσο κόστισε η ανακαίνιση; Υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά; Έγινε συμψηφισμός με ενοίκια όπως αναφέρουν δημοσιογραφικά ρεπορτάζ;
  10. Ισχύει ότι η βίλα αυτή είχε βγει προς πώληση έναντι 1,2 εκατομμυρίων ευρώ;

«Πρόκειται για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και οι πολίτες δικαιούνται να ξέρουν. Θα επανερχόμαστε μέχρι να δοθούν απαντήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις