Πολιτική

Τα παραδείγματα του ΣΥΡΙΖΑ για το “κούρεμα” στα αναδρομικά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για «τριπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας από την περιοδεία του στην Κω.

Και εξηγώντας τι εννοεί ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι από τα 3,9 δισ. ευρώ που επιδίκασε το ΣτΕ για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, θα δώσει στην πραγματικότητα 900 εκατ. μόνο για τις κύριες συντάξεις», τονίζοντας πως το ΣτΕ ξεκαθαρίζει πως η απόφαση αφορά «και δώρα και επικουρικές συντάξεις».

«Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά τριπλά τους συνταξιούχους. Πρώτον, τους λέει κούρεμα 60% σε όσα δικαιούστε. Δεύτερον, δίνοντας μόνο τις κύριες συντάξεις πίσω, ουσιαστικά αποκλείει τους χαμηλοσυνταξιούχους, όσους έχουν συντάξεις μέχρι 1000 ευρώ, διότι αυτοί είχαν απώλειες κυρίως από τα δώρα που επεδίκασε το ΣτΕ. Και η τρίτη εξαπάτηση είναι ότι όποιος πάρει τα αναδρομικά δε θα δικαιούται να ζητήσει αυτά τα οποία το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ορίσει ότι τα δικαιούται», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «καταφανώς αντισυνταγματική απόφαση» της κυβέρνησης.

Click4more Τσίπρας στην Κω: Τριπλή εξαπάτηση στους συνταξιούχους με τα αναδρομικά (pics, video)

Την ίδια στιγμή τα στελέχη της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι «η απόφαση του κ. Μητσοτάκη για κούρεμα των αναδρομικών εμπαίζει ωμά τους συνταξιούχους. Η απόφαση αυτή πλήττει κυρίως τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι δεν θα λάβουν τίποτα. Από το σύνολο των 2,5 εκ συνταξιούχων οι οποίοι δικαιούνται αναδρομικά, ο κ. Μητσοτάκης θα τα δώσει μόνο στο 1/3 αυτών. Για τους λίγους που τελικά θα τα λάβουν, θα είναι αγρίως κουρεμένα, ενώ για τα υπόλοιπα οφειλόμενα η κυβέρνηση τους λέει να τα ξεχάσουν.

Πέραν αυτού, δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη στην τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση ώστε τα αναδρομικά που θα λάβουν ακόμα και όσοι συνταξιούχοι τα λάβουν, να είναι ακατάσχετα, ασυμψήφιστα και αφορολόγητα. Αυτό σημαίνει πως όποιος δικαιούχος αναδρομικών έχει αρρύθμιστες οφειλές προς το δημόσιο θα του γίνεται αυτόματη παρακράτηση του ποσού».

tsipras kos

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα παρουσίασαν μάλιστα και συγκεκριμένα παραδείγματα για να εξηγήσουν τι ακριβώς θα γίνει με τους συνταξιούχους.

  • Συνταξιούχος τ. ΟΓΑ με σύνταξη 330€

Τι θα λάβει με απόφαση Μητσοτάκη: 0€

Τι θα έπρεπε να λάβει σύμφωνα με το ΣτΕ: 605€ λόγω της περικοπής των δώρων με τον νόμο Βρούτση το 2012

  • Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 900€

Τι θα λάβει με απόφαση Μητσοτάκη: 0€

Τι θα έπρεπε να λάβει σύμφωνα με το ΣτΕ: 733€ λόγω της περικοπής των δώρων με τον νόμο Βρούτση το 2012

  • Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 800€ και επικουρική σύνταξη 200€

Τι θα λάβει με απόφαση Μητσοτάκη: 0€

Τι θα έπρεπε να λάβει σύμφωνα με το ΣτΕ: 1.319€ λόγω της περικοπής των δώρων και της επικουρικής του σύνταξης με τον νόμο Βρούτση το 2012

  • Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 1.500€ και επικουρική σύνταξη 350€

Τι θα λάβει με απόφαση Μητσοτάκη: 2.299€

Τι θα έπρεπε να λάβει σύμφωνα με το ΣτΕ: 4.443€ λόγω της περικοπής των δώρων και της επικουρικής του σύνταξης με τον νόμο Βρούτση το 2012.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ταλαντεύσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην επιστροφή Τσίπρα - Το άνοιγμα Ζαχαριάδη για ενιαίο ψηφοδέλτιο και οι διαψεύσεις  Φάμελλου
Οι χαμηλές δημοσκοπικές επιδόσεις, τα σενάρια πρόωρων εκλογών και η κινητικότητα γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό εντείνουν τις διεργασίες για την επόμενη ημέρα
Φάμελλος, Τσίπρας, Ζαχαριάδης
7
Νίκος Ανδρουλάκης: Συμμορία στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, που δημιουργεί συνθήκες παρακμής
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία στην οικονομία και διάβρωση του Κράτους Δικαίου, αντιτάσσοντας το «ολοκληρωμένο προοδευτικό πρόγραμμα» του κόμματός του
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
5
Μάξιμος Χαρακόπουλος: Δεν μπορεί να είμαστε στα εύκολα μαζί και στα δύσκολα κάποιοι να μην εμφανίζονται
«Δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται οι διαφορετικές απόψεις», τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, απορρίπτοντας την ευκολία των χαρακτηρισμών περί «ανταρτών» και «διαφωνούντων»
Μάξιμος Χαρακόπουλος