Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τα σημάδια που δείχνουν πως η αξιολόγηση κλείνει! Η διάθεση του Τσίπρα το κλειδί

Τα σημάδια που δείχνουν πως η αξιολόγηση κλείνει! Η διάθεση του Τσίπρα το κλειδί

Μία ανάσα πριν από τη συμφωνία για την αξιολόγηση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – κουαρτέτου.

Στο συμπέρασμα αυτό συγκλίνουν πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, καθώς και σημάδια από τη διάθεση του πρωθυπουργού ύστερα από τον τελευταίο γύρο στην Ευρώπη.

Οι πληροφορίες από την πρωτεύουσα του Βελγίου αναφέρουν πως η συμφωνία είναι σχεδόν οριστική και εκείνο που περισσότερο απομένει είναι η πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Σε αυτό συντείνει και η διάθεση που είχε ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες. Οι συνομιλητές του τον περιγράφουν ως ήρεμο, χαλαρό και εμφανώς ευχαριστημένο από τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων.

Την ίδια εικόνα για τη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα, μετέδωσε στο newsit.gr και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος με γνώση και πληροφόρηση, όταν του τέθηκε το ερώτημα αν η προαναφερόμενη εκτίμηση από τις Βρυξέλλες ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Γενικότερα πάντως, οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το newsit.gr κάνουν λόγο για εκκρεμότητες περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, παρά ουσίας στα θέματα του ασφαλιστικού και του φορολογικού, ενώ στα ¨κόκκινα¨ δάνεια υπάρχει ακόμα σημαντική απόσταση που πρέπει να διανύσουν όλες οι πλευρές για να συμπέσουν σε ένα πλαίσιο συμφωνίας.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε