Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος για Κολωνό και Ομόνοια: Οι ένοχοι στη δικαιοσύνη – Τρισάθλιες οι ενέργειες των εμπλεκομένων

Σε νέα παρέμβαση προχώρησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε και για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 19χρονης στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Αναφερόμενος στο θρίλερ της 12χρονης στον Κολωνό ο Τάκης Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι «η αλήθεια θα λάμψει. Οι ένοχοι θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για να έχουν τη μοίρα και τις ποινές που τους αξίζουν».

Για την υπόθεση του ΑΤ Ομονοίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι «σε κάθε περίπτωση οι ενέργειες των ανθρώπων που εμπλέκονται είναι τρισάθλιες», συμπληρώνοντας πως «η έρευνα επεκτείνεται για το σύνολο των εμπλεκόμενων στην υπόθεση».

Αυτά ανέφερε ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας την Τρίτη (18.10.2022) στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου για την αναμόρφωση και εκσυγχρονισμού του Σωφρονιστικού Κώδικα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας αναφορές των βουλευτών της Αντιπολίτευσης σχετικά με την υπόθεση του Κολωνού ανέφερε πως πρόκειται για «μία τραγική υπόθεση με τη βάρβαρη κακοποίηση ενός κοριτσιού 12 ετών. Η αστυνομία θεωρώ ότι κινήθηκε άμεσα με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Ανταποκρίνεται σε ό,τι της ζητείται από την εισαγγελική αρχή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ​ότι οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος οδηγούνται ένας – ένας στη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει, είναι απαίτηση όλης κοινωνίας, θα ανταποκριθεί η Δικαιοσύνη και η ΕΛ.ΑΣ. τα πάντα για την διερεύνησή της» και ο υπουργός κάλεσε την Αντιπολίτευση να μην επαναλαμβάνει «φωνές λαϊκισμού και τερατολογίας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποκρυβεί τίποτα. Η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους, οι ένοχοι θα οδηγούν στη Δικαιοσύνη για να έχουν τη μοίρα και την ποινή που τους αξίζει».

Θεοδωρικάκος για την υπόθεση του ΑΤ Ομονοίας

Σχετικά με την υπόθεση της 19χρονης στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, ο κ. Θεοδωρικάκος θέλησε, όπως είπε χαρακτηριστικά, να «ξεκαθαρίσουμε το αυτονόητο. Οτι εκείνοι που υπηρετούν στις Αρχές ασφαλείας είναι οι πρώτοι που πρέπει να τηρούν τους νόμους. Είναι τρισάθλιο να κάνουν τέτοιες ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση από την εικόνα που εγώ έχω πρόκειται για μια άθλια παράνομη ενέργεια. Πριν κριθεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη, η ΕΛ.ΑΣ. από πρώτη στιγμή μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, έθεσε σε διαθεσιμότητα και κίνησε την πειθαρχική έρευνα, η οποία θα επεκταθεί στο σύνολο των ανθρώπων που εμπλέκονται. Θα είμαστε άτεγκτοι και αυστηροί».

Παράλληλα, ο υπουργός γνωστοποίησε πως έχει ζητήσει από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να υπάρξει ένα σύνολο παρεμβάσεων στο Τμήμα Ομονοίας, που είναι ένα δύσκολο Τμήμα στο κέντρο της πόλης, για να βελτιωθούν υποδομές και σε επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών με αρκετά προβλήματα και παρότι τη σοβαρή δουλειά που έχει γίνει ακόμη υπάρχουν σοβαρά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: «Πείτε μας αν μιλούσε ο Ανδρουλάκης με τον Χατζηδάκη» – «Πολιτική αλητεία, ανακαλέστε τα ψεύδη»
«Τον διαψεύδουμε κατηγορηματικά», υπογραμμίζει ο κ. Τσουκαλάς, προσθέτοντας ότι «παζάρια το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει» και αυτό «ας το χωνέψει και ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»
Νίκςο Ανδρουλάκης 17
Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Ενώ ήταν σε συνεννόηση με εμάς για τις Ανεξάρτητες Αρχές έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση
«Σε δυο βάρκες» πατούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τον κυβερνητική εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη αναφορικά με τις συνεννοήσεις...
Παυλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: «Η πολιτική δεν είναι μανιφέστα, τρέμω τι θα ακούσουν τα αυτάκια μας»
Απάντησε και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τις Ανεξάρτητες Αρχές λέγοντας πως προσπαθούσε να συνεννοηθεί με τη ΝΔ ενώ έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση, πάτησε σε δύο βάρκες και έπεσε στη μέση
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ο Γεωργιάδης τρολάρει τον Ανδρουλάκη για το κόκκινο γαρύφαλλο: Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις
«Μήπως τελικά στόχος του κ. Γεωργιάδη είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως πιο γραφικός πολιτικός;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 29
Το «μανιφέστο» Τσίπρα για την «κυβερνώσα Αριστερά της νέας εποχής» και την προοδευτική συμπαράταξη
Το προγραμματικό κείμενο επικεντρώνεται στην ανάγκη για τη συμπαράταξη των τριών βασικών ρευμάτων της σύγχρονης αριστεράς: της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας
Αλέξης Τσίπρας 113