Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος για κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Η έρευνα θα πάει μέχρι τέλους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων, που αποκάλυψε η έρευνα των Αδιάφθορων των Σωμάτων Ασφαλείας μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στο κύκλωμα στο οποίο φαίνεται να συμμετείχαν και αστυνομικοί τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το χτύπημα της διαφθοράς και πρόσθεσε ότι «είμαστε με την συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που εργάζονται σκληρά και τηρούν τον όρκο τους και είμαστε απέναντι στους επίορκους».

Παράλληλα ανέφερε πως η σχετική έρευνα πραγματοποιείται εδώ και ένα χρόνο ενώ έκανε λόγο για εγκληματική οργάνωση. Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί 35 άτομα με πλαστές ταυτότητες, 10 εκ των οποίων είναι σεσημασμένοι ενώ ο ένας είναι νεκρός και συγκεκριμένα αυτός που σκοτώθηκε από σφαίρες σε βενζινάδικο στην Νίκαια.

Επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ακόμα ότι άλλος ένας έχει συλληφθεί και οι υπόλοιποι καταζητούνται και μέσω της Interpol.

«Η υπόθεση θα πάει μέχρι τέλους», διαμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ανέφερε ότι έχουν συλληφθεί αστυνομικοί και ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Τέλος είπε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις και πως όταν υπάρξει καταδικαστική απόφαση από τη δικαιοσύνη, οι αστυνομικοί αυτοί θα αποταχθούν.

 Για την κατάσταση που επικρατεί στους κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου με την αυξημένη κίνηση των οχημάτων, ο υπουργός είπε τα εξής: «Συμμερίζομαι τη γκρίνια, γιατί όλοι την υφιστάμεθα, όλοι εδώ ζούμε και έχουμε τα ίδια προβλήματα. Έχω συζητήσει με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και με τον επικεφαλής της Τροχαίας και μέχρι το Σαββατοκύριακο εντάσσονται στην Τροχαία πάνω από 100 αστυνομικοί, οι οποίοι μετακινούνται από άλλες Υπηρεσίες, είτε είναι φύλαξη προσώπων, είτε είναι άλλες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Θέλουμε οι τροχονόμοι να είναι στον δρόμο και να κάνουν τα καλύτερα δυνατά που μπορούν, προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων. Δεν υποσχόμαστε θαύματα, γιατί είναι δύσκολο το πρόβλημα, υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση, αλλά με αυτούς τους 100 πρώτους αστυνομικούς στην δύναμη της Τροχαίας, πιστεύω θα έχουμε ένα αποτέλεσμα θετικό για τους πολίτες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Η αντιπολίτευση ζητεί πλήρη διερεύνηση της τραγωδίας – «Οι ευθύνες δεν θα θαφτούν στις στάχτες»
Συλλυπητήρια για τους δύο νεκρούς και αιχμές κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα - Στο επίκεντρο οι συνθήκες του δυστυχήματος, η ασφάλεια των πληρωμάτων και ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα
O Mητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας μετά τη σύγκρουση των ελικοπτέρων στην Ψάθα: «Χάσαμε δύο μαχητές της πρώτης γραμμής»
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα πύρινα μέτωπα και το δυστύχημα με τα δύο εναέρια μέσα, ενώ εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Έλληνα συντονιστή και του Δανού χειριστή
Μητσοτάκης, Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας 44
Η Μαρία Καρυστιανού διέγραψε τον Θανάση Αυγερινό από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» με βαριές αιχμές για «άδηλο σχέδιο»
Η επικεφαλής του κινήματος κατηγορεί τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη της για διχαστική στάση, υπονόμευση της ενότητας και παραβίαση της πολιτικής γραμμής
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο "Ολύμπιον" στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026.   (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ 21