Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος για κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Η έρευνα θα πάει μέχρι τέλους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων, που αποκάλυψε η έρευνα των Αδιάφθορων των Σωμάτων Ασφαλείας μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στο κύκλωμα στο οποίο φαίνεται να συμμετείχαν και αστυνομικοί τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το χτύπημα της διαφθοράς και πρόσθεσε ότι «είμαστε με την συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που εργάζονται σκληρά και τηρούν τον όρκο τους και είμαστε απέναντι στους επίορκους».

Παράλληλα ανέφερε πως η σχετική έρευνα πραγματοποιείται εδώ και ένα χρόνο ενώ έκανε λόγο για εγκληματική οργάνωση. Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί 35 άτομα με πλαστές ταυτότητες, 10 εκ των οποίων είναι σεσημασμένοι ενώ ο ένας είναι νεκρός και συγκεκριμένα αυτός που σκοτώθηκε από σφαίρες σε βενζινάδικο στην Νίκαια.

Επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ακόμα ότι άλλος ένας έχει συλληφθεί και οι υπόλοιποι καταζητούνται και μέσω της Interpol.

«Η υπόθεση θα πάει μέχρι τέλους», διαμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ανέφερε ότι έχουν συλληφθεί αστυνομικοί και ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Τέλος είπε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις και πως όταν υπάρξει καταδικαστική απόφαση από τη δικαιοσύνη, οι αστυνομικοί αυτοί θα αποταχθούν.

 Για την κατάσταση που επικρατεί στους κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου με την αυξημένη κίνηση των οχημάτων, ο υπουργός είπε τα εξής: «Συμμερίζομαι τη γκρίνια, γιατί όλοι την υφιστάμεθα, όλοι εδώ ζούμε και έχουμε τα ίδια προβλήματα. Έχω συζητήσει με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και με τον επικεφαλής της Τροχαίας και μέχρι το Σαββατοκύριακο εντάσσονται στην Τροχαία πάνω από 100 αστυνομικοί, οι οποίοι μετακινούνται από άλλες Υπηρεσίες, είτε είναι φύλαξη προσώπων, είτε είναι άλλες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Θέλουμε οι τροχονόμοι να είναι στον δρόμο και να κάνουν τα καλύτερα δυνατά που μπορούν, προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων. Δεν υποσχόμαστε θαύματα, γιατί είναι δύσκολο το πρόβλημα, υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση, αλλά με αυτούς τους 100 πρώτους αστυνομικούς στην δύναμη της Τροχαίας, πιστεύω θα έχουμε ένα αποτέλεσμα θετικό για τους πολίτες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει στον δρόμο: Το μεγάλο στοίχημα της ΕΛΑΣ μετά τη ΔΕΘ
Με οργανωτικό δίκτυο σε ολόκληρη τη χώρα και κυβερνητικό πρόγραμμα πλέον στο τραπέζι, η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη περνά από τη φάση της συγκρότησης στη δοκιμασία της κοινωνικής απήχησης
Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Κοντολίζα Ράις στο Στάνφορντ: Η πορεία της Ελλάδας και το όραμα για το 2030
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με την Κοντολίζα Ράις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφαρμόζει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των διαδοχικών κρίσεων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Silicon Valley 7
Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή: Ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο πάρκο Τρίτση με 400 καλλιτέχνες – Η ξεχωριστή έκθεση για τους 200 της Καισαριανής
Το ταξίδι του, σε δεκάδες πόλεις της χώρας, θα κορυφωθεί το Σάββατο (26.09.2026) με την πολιτική συγκέντρωση και την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα - Συναυλίες σε τέσσερις σκηνές και πολιτικές συζητήσεις
Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, ΚΚΕ, Λιπάσματα 6
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Silicon Valley: Συζητήσεις με διευθυντικά στελέχη της General Catalyst των 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Συζητήθηκαν οι ευρύτερες εξελίξεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για την Ελλάδα σε τομείς όπως οι ψηφιακές υποδομές, η έρευνα και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Silicon Valley 37