Συμβαίνει τώρα:
Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος για κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Η έρευνα θα πάει μέχρι τέλους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων, που αποκάλυψε η έρευνα των Αδιάφθορων των Σωμάτων Ασφαλείας μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στο κύκλωμα στο οποίο φαίνεται να συμμετείχαν και αστυνομικοί τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το χτύπημα της διαφθοράς και πρόσθεσε ότι «είμαστε με την συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που εργάζονται σκληρά και τηρούν τον όρκο τους και είμαστε απέναντι στους επίορκους».

Παράλληλα ανέφερε πως η σχετική έρευνα πραγματοποιείται εδώ και ένα χρόνο ενώ έκανε λόγο για εγκληματική οργάνωση. Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί 35 άτομα με πλαστές ταυτότητες, 10 εκ των οποίων είναι σεσημασμένοι ενώ ο ένας είναι νεκρός και συγκεκριμένα αυτός που σκοτώθηκε από σφαίρες σε βενζινάδικο στην Νίκαια.

Επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ακόμα ότι άλλος ένας έχει συλληφθεί και οι υπόλοιποι καταζητούνται και μέσω της Interpol.

«Η υπόθεση θα πάει μέχρι τέλους», διαμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ανέφερε ότι έχουν συλληφθεί αστυνομικοί και ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Τέλος είπε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις και πως όταν υπάρξει καταδικαστική απόφαση από τη δικαιοσύνη, οι αστυνομικοί αυτοί θα αποταχθούν.

 Για την κατάσταση που επικρατεί στους κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου με την αυξημένη κίνηση των οχημάτων, ο υπουργός είπε τα εξής: «Συμμερίζομαι τη γκρίνια, γιατί όλοι την υφιστάμεθα, όλοι εδώ ζούμε και έχουμε τα ίδια προβλήματα. Έχω συζητήσει με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και με τον επικεφαλής της Τροχαίας και μέχρι το Σαββατοκύριακο εντάσσονται στην Τροχαία πάνω από 100 αστυνομικοί, οι οποίοι μετακινούνται από άλλες Υπηρεσίες, είτε είναι φύλαξη προσώπων, είτε είναι άλλες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Θέλουμε οι τροχονόμοι να είναι στον δρόμο και να κάνουν τα καλύτερα δυνατά που μπορούν, προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων. Δεν υποσχόμαστε θαύματα, γιατί είναι δύσκολο το πρόβλημα, υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση, αλλά με αυτούς τους 100 πρώτους αστυνομικούς στην δύναμη της Τροχαίας, πιστεύω θα έχουμε ένα αποτέλεσμα θετικό για τους πολίτες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θάνος Πλεύρης: Νέα αυστηρότερη γραμμή στη μεταναστευτική πολιτική με έμφαση στις επιστροφές
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου περιέγραψε το πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση για τη διαχείριση των παράνομων εισόδων, με προτεραιότητα στις ταχύτερες διαδικασίες επιστροφής
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022  (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Μαρία Ρεπούση: Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές για το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας
Η πανεπιστημιακός και πρώην διευθύντρια του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς ανακοίνωσε την παραίτησή της από την Πολιτική Γραμματεία, την Κεντρική Επιτροπή και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Πηγή φωτό: EUROKINISSI 13
Νίκος Χαρδαλιάς: «Μηδενική ανοχή και σε νομικό επίπεδο για τους υπαίτιους της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική»
Η Περιφέρεια Αττικής καταθέτει δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας του εμπρησμού που φέρεται να τελέστηκε στις 31 Ιουλίου στη Βοιωτία
Η επόμενη ημέρα της φωτιάς στη Δυτική Αττική
Μιχάλης Χουρδάκης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Μου πήρε το γραφείο στη Βουλή και όταν ρώτησα πού θα κάθομαι μου είπε στις σκάλες»
«Ένας βασικός λόγος που με διέγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν ότι δεν δέχτηκα να κάνω χατίρια και χάρες σε ό,τι αφορά συνεργάτες, και όχι μόνο»
Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
26
Στο Πόρτο Γερμενό σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να είναι άλλοθι»
Έδωσε το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει το κόμμα του μόλις σβήσουν οι φωτιές και «κάτσει η σκόνη», διερωτώμενος ποιος είχε την ευθύνη του εναέριου συντονισμού στην Ψάθα και ποια πρωτόκολλα ίσχυαν
O Νίκος Ανδρουλάκης