Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ταξίδι όλο… νόημα Τσίπρα και Γεννηματά σε Βρυξέλλες, Βερολίνο

Ταξίδι όλο… νόημα Τσίπρα και Γεννηματά σε Βρυξέλλες, Βερολίνο

Στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο θα βρεθούν ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή (25.06.2021), προκειμένου να πάρουν μέρος στις εργασίες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Φώφης Γεννηματά έχει τη σημασία της γιατί γίνεται μόνο λίγες μέρες μετά την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τα αλλά κόμματα για μετεκλογική συνεργασία.

Φυσικά το ζητούμενο είναι αν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα αφήσει στην άκρη την μέχρι πρότινος επιθετική της στάση και θα επιχειρήσει να κάνει ένα βήμα προς τον Αλέξη Τσίπρα, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας άλλης εποχής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ευρωπαίων Σοσιαλιστών να παρευρεθεί ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), η οποία θα γίνει στις Βρυξέλλες την Πέμπτη εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενώ την  επόμενη μέρα θα μετάσχει και στη συνάντηση των ηγετών του PES που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.

Φυσικά και στις δυο αυτές συναντήσεις παρούσα θα είναι και η Φώφη Γεννηματά, αφού το ΚΙΝΑΛ ανήκει στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Η πρόεδρος του Κινήματος στο παρελθόν είχε μάλιστα διαμαρτυρηθεί για την συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στους Σοσιαλιστές αφού όπως είναι γνωστό το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ανήκει στην ευρωπαϊκή Αριστερά.

Τσίπρας

Να θυμίσουμε πάντως ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει την πρόσκληση από το 2016, ενόσω ήταν πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει διακοπή μετά τις εκλογές του 2019.

Η αποδοχή της πρότασης από τον Αλέξη Τσίπρα τη συγκεκριμένη στιγμή έχει την σημασία της καθώς ο Αλέξης Τσίπρας εργάζεται ώστε να έρθουν πιο κοντά οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, η Ευρωπαϊκή Αστέρα και οι Πράσινοι οι οποίοι εμφανίζονται να αποκτούν δυνατά ερείσματα στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γερμανία.

Άλλωστε εν μέσω πανδημίας υπήρξε η πρώτη συνεργασία ανάμεσα στις τρείς κοινοβουλευτικές ομάδες στο Ευρωκοινοβούλιο με την υπερψήφιση της πρότασης για τις πατέντες των εμβολίων, πρόταση την οποία ανέδειξε στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις