Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τασούλας: Κοινή επιστολή με 6 ομολόγους του στην ΕΕ για κορονοομόλογο

Τασούλας
Intime αρχείο

Συστράτευση και της κοινοβουλευτικής διπλωματίας στην προσπάθεια η Ε.Ε. να ανταποκριθεί με αποφάσεις για πόρους και ουσιαστικά οικονομικά εργαλεία, όπως είναι ο “κορονο – ομόλογο”.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας συνυπογράφει επιστολή με 6 ομολόγους του, της Ιταλίας, της Ισπανίας, του Λουξεμβούργου, της Πορτογαλίας, της Γερουσίας της Γαλλίας, και της Σλοβενίας με την οποία ζητούν την επίδειξη πραγματικής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού με μία άνευ προηγουμένου κινητοποίηση πόρων, ενισχύοντας έτσι και το αντίστοιχο αίτημα των 9 ηγετών της ευρωζώνης για την έκδοση ευρω-ομολόγου.

Η κοινή επιστολή απευθύνεται προς την Πρόεδρο της Κομισιόν, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Κροατική Προεδρία και αναφέρει πως έχουμε την υποχρέωση να αποδείξουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κράτη μέλη της, είναι αποφασισμένα να δώσουν μια συγκεκριμένη και ταχεία ανταπόκριση στις προσδοκίες και τις ανάγκες των λαών μας, σε συνθήκες που υπονομεύουν την ίδια τη σταθερότητα των δημοκρατιών μας.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις