Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Τεμπονέρας για Κασσελάκη – Αχτσιόγλου: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν «φυτευτοί» ούτε προδότες

Τεμπονέρας για Κασσελάκη – Αχτσιόγλου: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν «φυτευτοί» ούτε προδότες

Για την κόντρα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο η μονομαχία ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου στον δεύτερο γύρο των εκλογών της Κυριακής, 24 Σεπτεμβρίου για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο MEGA και την εκπομπή Live News το στέλεχος του κόμματος, Διονύσης Τεμπονέρας.

Με τη δεύτερη αναμέτρηση Έφης ΑχτσιόγλουΣτέφανου Κασσελάκη για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα να πλησιάζει, ο Διονύσης Τεμπονέρας μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο τόνισε ότι σημειώθηκαν 6.500 επικαιροποιήσεις στοιχείων μελών, οι οποίοι θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, 24 Σεπτεμβρίου.

Η μεγάλη συμμετοχή στον α’ γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει ένα τριπλό μήνυμα, όπως είπε ο ίδιος.

«Είχαμε μία σαφή εντολή που αφορά την επανεκκίνη του φορές με ιδεολογικές και οργανωτικές προεκτάσεις, μία σαφή εντολή πολιτικής ανανέωσης με προτροπή να κατατεθεί ολοκληρωμένο κυβερνητικό εναλλακτικό σχέδιο που θα δώσει λύση σε μεγάλα αδιέξοδα και μία διάθεση αποδοκιμασίας των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση που ξεπερνά τα πρόσφατα γεγονότα των φυσικών καταστροφών και κατά την άποψή μου, πολλοί πολίτες έχουν μετανιώσει για την επιλογή που έκαναν πριν από κάποιους μήνες», δήλωσε.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας τόνισε πως δεν μετανιώνει που δεν έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως πίσω από την απόφασή του υπήρχε συγκεκριμένο πολιτικό σκεπτικό.

«Στην Αριστερά δεν ταυτιζόμαστε και δεν στοιχιζόμαστε πίσω από πρόσωπα. Κάνω μία έκκληση προς όλους να πέσουν οι τόνοι. Να αντιληφθούμε ότι από την Δευτέρα θα είμαστε όλοι μαζί στο κοινό μας κόμμα. Είμαι απόλυτα βέβαιος. Με την ίδια αγωνία θα εκφράσουμε τον κόσμο που θέλει να δει διέξοδο».

«Εμείς λογοδοτούμε στους ανθρώπους του μόχθου, τους επαγγελματίες, εκείνους που παλεύουν και αγωνίζονται. Η στοίχιση σε πρόσωπα θα έπρεπε να είναι δευτερεύουσα. Τα πρόσωπα βεβαίως παίζουν ρόλο στην ιστορία, αλλά συμβολίζουν ένα πολιτικό σχέδιο και σκεπτικό που πρέπει να αναλυθεί διεξοδικά ώστε να πάνε οι πολίτες και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ την Κυριακή (σ.σ. 24.09.2023) στην κάλπη».

«Δεν υπάρχουν ούτε «φυτευτοί» ούτε προδότες και υπονομευτές. Θα είμαστε μαζί με διάθεση συμπόρευσης να καταθέσουμε λύσεις», είπε μεταξύ άλλων.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Διονύση Τεμπονέρα στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο:

  

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις