Πολιτική

Τέρενς Κουΐκ: Η ακροδεξιά παρέα του Μοσχάτου δεν θα λυγίσει τον Καμμένο – Τσάμπα ψάχνουν για νέο Συμπιλίδη!

Με την κυβερνητική πλειοψηφία να αριθμεί, μετά και την ανταρσία Λαζαρίδη, 152 βουλευτές το ερώτημα που ανακύπτει αβίαστα είναι αν επίκειται ανατροπή του πολιτικού σκηνικού ή όχι. Κατά τον Τέρενς Κουΐκ, το όριο των 152 θέτει ακόμα περισσότερο προ των ευθυνών τους αυτούς που έχουν απομείνει.

Νομίζω Συμπιλίδης δεν θα βρεθεί σε αυτή την κυβέρνηση” συνεχίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 και αφήνει αιχμές για ασφυκτικές πιέσεις κατά βουλευτών των ΑΝΕΛ από την ηγετική ομάδα της οδού Πειραιώς κι από τα φιλικά της ΜΜΕ.

Αυτή η ακροδεξιά παρέα του Μοσχάτου δεν καταλαβαίνει κάτι: ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν περάσει πολύ- πολύ χειρότερα και ο Πάνος Καμμένος ο οποίος τέσσερα χρόνια, και ιδίως τα δύο τελευταία χτυπιέται κάτω σαν το χταπόδι από τα γνωστά συγκροτήματα δεν πρόκειται να λυγίσει, και αυτό που είπε στο Ζάππειο προχθές θα το κρατήσει ως λόγο τιμής” λέει ο Τέρενς Κουΐκ.

Καταρχήν, είναι σαφές ότι ο Γ. Λαζαρίδης δεν άντεξε το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων. Προφανώς κάποιοι δεν αντέχουν, είτε εκβιαζόμενοι και πιεζόμενοι με απειλές ακόμα και κατά συγγενών τους, είτε διότι προβάλλουν επιχειρήματα τα οποία, όμως, η κυβέρνηση τούς τα αποδομεί. Γιατί, για παράδειγμα, το θέμα τού πώς θα ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών, όταν θα έλθει, τέλος του χρόνου, αυτό, όπως είπε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα το συνεννοηθούν οι δύο εταίροι της κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, όταν θα έλθει η στιγμή” ανέφερε στη συνέντευξή του ο υφυπουργός Εξωτερικών και στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Τέρενς Κουΐκ: Τί θέλει αληθινά το παλαιό κομματικό & μιντιακό κατεστημένο και γιατί

Θέλουν να γκρεμίσουν την σημερινή κυβέρνηση, να επανέλθουν στην εξουσία για να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα και τα ανομήματά τους. Αν γίνεσαι συνεταίρος τους, κομμάτι τους, συνένοχός τους σε ό,τι πάνε να κάνουν και με τη συνδρομή που έχουν από τα γνωστά ΜΜΕ, τότε δεν μπορείς να ανήκεις στην οικογένεια των ΑΝΕΛ, δώσε την έδρα για να προχωρήσουμε παρακάτω. Γιατί εμείς θα προχωρήσουμε” υπογραμίζει ο κ. Κουΐκ.

Κάποια στιγμή ο λαός πρέπει να μάθει τι δεσμεύσεις είχε δώσει ο Γ. Λαζαρίδης στον Πάνο Καμμένο και στον πρωθυπουργό, ενώπιον μάλιστα δύο υπουργών, όπως λέει και η ανακοίνωση που έβγαλε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, κ. Τοσουνίδης, αλλά πάντως είναι σαφές ότι όποιος φεύγει από το πόστο του, η άποψη μου είναι ότι πρέπει να παραδίδει την έδρα του” σημείωσε.

Καταλήγοντας ο κ. Κουΐκ επισήμανε ότι “με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από την ΝΔ έγινε εμφανέστερο ότι υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας από την αντιπολίτευση”, και ότι “η πρόταση μομφής αποσκοπούσε στο να προκαλέσει κραδασμούς στην κυβερνητική συνεργασία στοχεύοντας τους ΑΝΕΛ”.

Ξυπνούν μνήμες Γ. Συμπιλίδη

Ο Γεώργιος Συμπιλίδης διετέλεσε βουλευτής Κιλκίς με τη Νέα Δημοκρατία. Έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν στις 9 Σεπτεμβρίου 1993 ανέτρεψε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη καταθέτοντας δήλωση ανεξαρτητοποίησης και προσχωρώντας στην Πολιτική Άνοιξη, που είχε ιδρύσει τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς ο Αντώνης Σαμαράς. Η απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση του Κων/νου Μητσοτάκη είχε ως αποτέλεσμα την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, που έγιναν στις 10 Οκτωβρίου 1993, και επανέφεραν στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ & ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφιά» Γεωργιάδη για Δένδια: «Να μην δεχόμαστε εύκολα την κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου»
«Αν μιλάς και υπερασπίζεσαι ένα δύσκολο έργο τότε θα φύγει και κανένας πόντος, και για να το πω ανάποδα, αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να φύγει κανένας πόντος δεν μιλάνε καθόλου» λέει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 13
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 92
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία