Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Τετ α τετ Τσίπρα – Μέρκελ στις Βρυξέλλες

Τετ α τετ Τσίπρα – Μέρκελ στις Βρυξέλλες

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα έχει στο περιθώριο της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 7 Μαρτίου ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Δεν αποκλείεται, να γίνει και η τριμερής Τσίπρα – Μέρκελ – Νταβούτογλου που είχε αναβληθεί τον Φεβρουάριο.

Το τετ α τετ του πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας, η οποία αποδεικνύεται ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους της Ελλάδας στην προσφυγική κρίση, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Σημειώνεται πως αύριο Πέμπτη (03.03.2016) ο Αλέξης Τσίπρας θα υποδεχτεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στις 10:00 (λίγο πριν ο δεύτερος επισκεφτεί και την Άγκυρα) ενώ στις 13:00 συνεδριάζει και το υπουργικό συμβούλιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα δει την Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για το προσφυγικό που θα γίνει στις 7 Μαρτίου και εν πολλοίς θα κρίνει το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που πολλές χώρες, με προεξάρχουσα την Αυστρία, απειλούν με το κλείσιμο των συνόρων τους, ο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Στο περιθώριο της Συνόδου δεν αποκλείεται να γίνει και η τριμερής συνάντηση που δεν έγινε την προηγούμενη φορά στις Βρυξέλλες ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό, τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η τριμερής, δεν αποκλείεται να γίνει αφού ήταν προγραμματισμένη να γίνει κατά τη Σύνοδο του Φεβρουαρίου αλλά είχε αναβληθεί καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν είχε μεταβεί στις Βρυξέλλες εξαιτίας της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα.

Στόχος της ελληνικής πλευράς δεν είναι άλλος από το να ασκηθούν πιέσεις στην Άγκυρα να εφαρμόσει όλα αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί και φυσικά να σταματήσει τα… παιχνίδια με το ΝΑΤΟ, όπου βάζει συνεχώς εμπόδια στην παρουσία της Συμμαχίας στο Αιγαίο, είτε με την άρνηση να επιτρέψει στα ΝΑΤΟϊκα πλοία να πλεύσουν στα χωρικά της ύδατα είτε αρνείται… στην Γερμανίδα υπουργό Άμυνας να πετάξει πάνω από τη Μυτιλήνη!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε