Πολιτική

Θα ψηφιστούν όλα πριν από τις 24 Μαΐου – Κόφτης, “κόκκινα” δάνεια και έμμεσοι φόροι!

- Νομοσχέδιο "σκούπα" φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή πριν από το Eurogroup της 24ης Μαΐου
- Θα περιλαμβάνει τον μηχανισμό "κόφτη", τα "κόκκινα" δάνεια, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και τους έμμεσους φόρους
- Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για συγκεκριμένες αποφάσεις για το χρέος στο επόμενο Eurogroup
- Βεβαιότητα ότι η δόση θα είναι "πολύ πάνω" από τα 5,7 δισ. ευρώ
- Αποθέωση... Τσίπρα σε Τσακαλώτο, Σταθάκη, Χουλιαράκη και Κατρούγκαλο
- Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους υπουργούς του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Τρέχει” να νομοθετήσει τον μηχανισμό “κόφτη” η κυβέρνηση για να είναι… έτοιμη για το Eurogroup της 24ης Μαΐου με την ελπίδα πως οι Ευρωπαίοι θα δώσουν κάτι… περισσότερο για το χρέος. Στο πανηγυρικό υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε το μεσημέρι (10.05.2016) υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αποφασίστηκε να ψηφιστεί με κανονικές διαδικασίες από τη Βουλή νομοσχέδιο “σκούπα”, το οποίο θα περιλαμβάνει τον μηχανισμό “κόφτη”, τα κόκκινα δάνεια, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και τους έμμεσους φόρους.

Στις τάξεις της κυβέρνησης υπάρχει αισιοδοξία πως στο Eurogroup της 24ης Μαΐου θα υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις για το χρέος και πως ο οδικός χάρτης που θα αποφασιστεί τελικά, θα είναι αυτοματοποιημένος, όπως και στον “κόφτη” για τα δημοσιονομικά. Αυτό σημαίνει, όπως εκτιμάται από την κυβέρνηση, πως όταν ένας κύκλος τελειώνει, το θέμα του χρέους θα προχωρά στο επόμενο στάδιο, αλλά θα συνδέεται με την πορεία της οικονομίας όπως και ο μηχανισμός για τον… “κόφτη”.

Όπως τόνιζαν μάλιστα κυβερνητικές πηγές, ήδη στο EuroWorking Group ξεκίνησε από σήμερα Τρίτη η προετοιμασία για το Eurogroup της 24ης Μαΐου. Επίσης, κυβερνητικές πηγές δεν έκρυβαν τη (σχεδόν) βεβαιότητα ότι η δόση προς την Ελλάδα θα είναι πολύ πάνω, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, από τα 5,7 δισ. ευρώ και επαναλάμβαναν πως έτσι θα μπορέσει το δημόσιο να αποπληρώσει κάποιες από τις οφειλές προς τους ιδιώτες.

Λίγο πριν τελειώσει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέδωσε τα εύσημα στις ομάδες του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη. Κυβερνητική πηγή μάλιστα τόνιζε πως «πλέον μιλάμε για νέα στελέχη, τα οποία είναι οι τεχνοκράτες του μέλλοντος».

Ο Αλέξης Τσίπρας, τέλος, κάλεσε τους υπουργούς του, με το σταδιακό απεγκλωβισμό από τις διαπραγματεύσεις, να αφοσιωθούν από την προώθηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών. Μάλιστα, αποφασίστηκε να γίνει νέο υπουργικό συμβούλιο μέσα στον Μάιο για να οριστικοποιηθούν αυτές οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 12
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
16