Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

Τα θανατηφόρα πειράματα των Θεσμών σε βάρος των Ελλήνων

Τα θανατηφόρα πειράματα των Θεσμών σε βάρος των Ελλήνων

Oι … Θεσμοί τώρα και οι τροϊκανοί πριν είναι είτε ανίδεοι, είτε βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία διάλυσης της Ελλάδας. Η υποψία πηγάζει από τη στάση τους και το πείσμα στις πολιτικές τους παρά την αποτυχία της αρχικής συνταγής.

Γνωρίζουμε και γνωρίζουν πως με τα μέτρα που επέβαλαν για περικοπή μισθών και συντάξεων βύθισαν τη χώρα σε βαθιά ύφεση και οδήγησαν στη λήψη νέων μέτρων για να καλυφθούν οι απώλειες του προϋπολογισμού εξαιτίας των αρχικών μέτρων.

Τώρα είναι πάλι όχι απλώς έτοιμοι, αλλά απαιτούν να επιβάλουν νέα μέτρα που θα βυθίσουν πάλι τη χώρα σε ύφεση και στην επιβολή πρόσθετων εισπρακτικών μέτρων που θα αποτύχουν και θα έρθουν πάλι ως …σωτήρες να επιβάλουν πρόσθετα μέτρα και ούτω καθεξής. Το γαϊτανάκι της καταστροφής δεν έχει τέλος. Πρέπει να σπάσει εδώ και τώρα. Ειδάλλως κινδυνεύουμε σε μονιμοποίηση του μαρτυρίου του Σίσυφου.

Γιατί με τις νοσηρές απαιτήσεις τους διαιωνίζουν την κρίση, κρατούν τη χώρα στον βούρκο της ύφεσης, ενώ δεν πετυχαίνουν ούτε τον στόχο για τα δημοσιονομικά έσοδα. Φαύλος κύκλος δηλαδή ή σπιράλ θανάτου σε μία χώρα με πρωτοφανή ανεργία, ανθρωπιστική κρίση, φτώχεια και απελπισία.

Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αδαείς, με την έννοια ότι δεν γνωρίζουν τη δομή και τη βαθύτερη φύση της ελληνικής οικονομίας με τις εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και τις λίγες μεγάλες. Αν στην αρχή είχαν αυτό ως ελαφρυντικό ή δικαιολογία για το τεράστιο και ομολογημένο λάθος στον πολλαπλασιαστή με αποτέλεσμα να βρεθεί η οικονομία σε κατάσταση που συναντάς μόνο σε πολέμους, τώρα δεν έχουν κανένα. Τώρα γνωρίζουν. Και γνωρίζουν ότι οι συνταγές τους είναι τοξικές, είναι δηλητηριώδεις, είναι θανατηφόρες. Κι΄ όμως επιμένουν πεισματικά, να δολοφονήσουν κι΄ άλλους Ελληνες.

Η περίεργη εμμονή ειδικά του ΔΝΤ οδήγησε ακόμα και τον Αλέξη Τσίπρα να αφήσει υπονοούμενα που δεν αρμόζουν στο αξίωμά του. Αλλά ο κάθε ψύχραιμος πολίτης σήμερα αναρωτιέται αν το ΔΝΤ είναι στημένο και η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί το πειραματόζωο.

Και να μην ξεχνάμε τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, ο οποίος είπε πως υπάρχουν χώρες που δεν θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη, χώρες οι οποίες, όπως υπονόησε, βρίσκονται στην αυλή της Γερμανίας.

Αν είναι όντως έτσι, τότε αν υποχωρήσουμε κινδυνεύουμε να καταστραφούμε εξαιτίας της βλακείας και των νεοφιλελεύθερων εμμονών των Θεσμών και ιδίως του ΔΝΤ που δεν εννοεί να βάλει μυαλό και να παραδεχτεί πως οι οικονομικές συνταγές του είναι θανατηφόρες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε