Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Θάνος Πλεύρης για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών: Σε μία εβδομάδα θα πρέπει να ανταποκριθούν

Θάνος Πλεύρης για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών: Σε μία εβδομάδα θα πρέπει να ανταποκριθούν

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με τους Ιατρικούς Συλλόγους Μακεδονίας και Θράκης.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η προσέλκυση ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του δοκιμαζόμενου από την πανδημία υγειονομικού συστήματος.

Στην τηλεδιάσκεψη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενημέρωσε τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων αναλυτικά για τις ελλείψεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Σύστημα Υγείας και μάλιστα σε συγκεκριμένες ειδικότητες (πνευμονολογίας, αναισθησιολογίας, παθολογίας) και ζήτησε τη συνδρομή των ιδιωτών γιατρών για την κάλυψή τους.

Click4more: Κορονοϊός: Στη μάχη και οι ιδιωτικές κλινικές – Θα δώσουν κλίνες ΜΕΘ στο ΕΣΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πλεύρης, ζήτησε από τους προέδρους των Συλλόγων να πραγματοποιήσουν σειρά επαφών με τα μέλη τους, έτσι ώστε να πειστούν οι γιατροί να συνδράμουν το ΕΣΥ, καθώς η πολιτεία όπως είπε πλέον θεσμοθέτησε επιπλέον κίνητρα με την αμοιβή 250 ευρώ ανά εφημερία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, δεν δόθηκε συγκεκριμένη προθεσμία μετά τη λήξη της οποίας θα υπάρξει επιστράτευση, τέθηκε όμως το χρονικό περιθώριο της μίας εβδομάδας ώστε να υπάρξει μια πρώτη έστω και μερική ανταπόκριση των γιατρών.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, και οι διοικητές των δύο Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) Μακεδονίας – Θράκης και οι πρόεδροι των Ενώσεων Παθολόγων και Πνευμονολόγων.

Πηγή: iatropedia

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις