Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Με θέα το… απέραντο γαλάζιο! Ο Τσίπρας χαλαρώνει σε παραλία της Τήλου [pic]

Με θέα το… απέραντο γαλάζιο! Ο Τσίπρας χαλαρώνει σε παραλία της Τήλου [pic]
Φωτογραφία: Εφημερίδα των Συντακτών

Στιγμές χαλάρωσης πέρασε με την οικογένειά του ο Αλέξης Τσίπρας στην Τήλο, όπου βρέθηκε τις ημέρες του Πάσχα.

Η Εφημερίδα των Συντακτών έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του Πρωθυπουργού, ο οποίος απολαμβάνει τη θάλασσα.

Φωτογραφία: Εφημερίδα των Συντακτών

Ο Αλέξης Τσίπρας με τη Μπέτυ Μπαζιάνα, τα παιδιά τους και ένα φιλικό τους ζευγάρι πέρασαν τις ημέρες του Πάσχα στην Τήλο. Μαζί τους ήταν και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός, ο οποίος διατηρεί σπίτι στο νησί.

Ο πρωθυπουργός και η παρέα του έφτασαν στο ακριτικό νησί από τη Ρόδο με σκάφους του Λιμενικού. Μπορεί ο Θανάσης Καρτερός να έχει σπίτι στην Τήλο, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, έμειναν στο ξενοδοχείο «IIidi Rock – Studios» που βρίσκεται σε έναν λόφο στα Λιβάδια με πανοραμική θέα στο Αιγαίο.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι ξένοιαστες στιγμές

Ο πρωθυπουργός έκανε ποδηλατάδα, θαλάσσια βόλτα στο νησί, κολύμπησε οικογενειακώς στο Λιμάνι, έπαιξε ποδόσφαιρο με τα παιδιά του. Φυσικά, μετά την Ανάσταση έφαγε μαγειρίτσα στην ταβέρνα «Κρητικός».

Ανήμερα του Πάσχα, αφού επισκέφτηκε το στρατόπεδο, ο πρωθυπουργός προτίμησε ένα… εναλλακτικό τραπέζι. Δεν είχε σουβλιστό αρνί ή κατσίκι. Ούτε κοκορέτσι. Η παρέα προτίμησε να φάει έφαγε ψαρικά στην ταβέρνα του Μιχάλη Σακελλάρη στα Λιβάδια και ευχαριστήθηκε επίσης θαλασσινά (χταποδάκια, καλαμαράκια, γαύρο, όστρακα, σαρδέλες και κωλοχτύπες) στην ψαροταβέρνα «Γοργόνα».

Πέρασε, όπως έλεγε, «θαυμάσια» και ευχαριστήθηκε επειδή, όπως είπε, τα παιδιά του έπαιξαν (μπάλα) με άλλα παιδιά χωρίς κανένα άγχος.

Βόλτες με σκάφος

Η δήμαρχος του νησιού Μαρία Αλιφέρη- Καμμά αποφάσισε η θαλάσσια ξενάγηση του ζεύγους Τσίπρα να γίνει με σκάφη κατοίκων του νησιού. «Εδώ σώζουμε πρόσφυγες χωρίς κρατική βοήθεια, με δικά μας μέσα» είπε σύμφωνα με το δημοσίευμα. Έτσι, δυο εθελοντές κάτοικοι ήταν εκείνοι που ανέλαβαν να κάνουν βόλτα με τα σκάφη τους τον κ. Τσίπρα χωρίς να χρεώσουν, όπως έλεγαν, ούτε ένα ευρώ τα δημόσια ταμεία.

Η Κρήτη, ο τσούγκρισμα και ο… Μαθιουδάκης

Ανήμερα του Πάσχα, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε το στρατόπεδο του νησιού. Και συνάντησε φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους στο νησί. Από την επίσκεψη δεν μπορούσε να λείψει το παραδοσιακό τσούγκρισμα των αυγών. Όταν έσπαγε κάποιο αυγό, ρωτούσε τον στρατιώτη από πού είναι.

Ένας από αυτούς είχε το επώνυμο Μαθιουδάκης. Ήταν από εκείνους που τσούγκρισε τον πρωθυπουργό και… έχασε. «Πάει η Κρήτη, Μαθιουδάκη, την έχασες», αστειεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Ένας άλλος έζησε την… αμήχανη στιγμή να σπάσει το πρωθυπουργικό αυγό. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν φάνηκε να… πτοείται και ζήτησε να του δοθεί τιμητική άδεια μίας ημέρας.

Η ενθουσιασμένη δήμαρχος

Περισσότερο όμως ενθουσιασμένη από την πρωθυπουργική επίσκεψη στην Τήλο φαινόταν η δήμαρχος Μαρία Αλιφέρη-Καμμά, η οποία έλεγε: «Όλοι πήραν τον Τσίπρα αγκαλιά. Τον δέχτηκαν ανεξάρτητα με τα πολιτικά τους πιστεύω και είναι πολύ σπουδαίο γεγονός για ένα τόσο μικρό νησί να το επιλέγει ο Πρωθυπουργός της χώρας σου. Ήταν πολύ συγκινητικές οι στιγμές που ζήσαμε».

Πηγές: ΒΗΜΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις