Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεοδωράκης για αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια: “Καλώ όλο το Κίνημα Αλλαγής να ψηφίσει ναι”

Θεοδωράκης για αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια: “Καλώ όλο το Κίνημα Αλλαγής να ψηφίσει ναι”

Ευθεία επίθεση από τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που δεν θέλουν να ψηφίσουν το άρθρο 8 του νομοσχεδίου που παρέχει την δυνατότητα αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια.

«Καλώ όλους και όσοι είναι και δηλώνουν προοδευτικοί σε αυτή την Βουλή να μην κλείσουν τα μάτια» ήταν το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας πως «το δόγμα κανένα «ναι» ποτέ και πουθενά, ακόμη και σε νομοθετήματα που διορθώνουν έστω και λίγο την πραγματικότητα προσβάλλει τη Δημοκρατία. Δοξάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Το έλεγε η ΝΔ στον Γιώργο Παπανδρέου και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση σαμποτάροντας ακόμη και τις πλέον αναγκαίες μεταρρυθμίσεις… Τώρα κάποιοι θεωρούν σωστό να πληρώσουν τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το ίδιο νόμισμα. Μόνο που η χώρα δεν θα πάει μπροστά με καπρίτσια και ρεβανσισμούς….»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μάλιστα είπε ότι πίσω από αυτό το «δόγμα» είναι «αρκετοί αυτοί που κρύβονται  και που λένε σήμερα όχι στην αναδοχή γιατί δεν θέλουν να στηρίξουν την κυβέρνηση αλλά λένε ψέματα. Στην πραγματικότητα δειλιάζουν, φοβούνται τις αντιδράσεις συντηρητικών κύκλων, τους μητροπολίτες, τα καφενεία, φοβούνται να συγκρουστούν με προκαταλήψεις. Για να μην πάρουν θέση για την αναδοχή το αναγάγουν στη μεγάλη πολιτική σύγκρουση…»

Αλλά οι βουλευτές  πρόσθεσε «εκλέγονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των πολιτών και να προτείνουν λύσεις για να διορθώνουν προβλήματα. Δεν εκλέγονται για να περιμένουν στον πάγκο την καλή κυβέρνηση ή τη δική τους κυβέρνηση. Οι συνεχείς αναβολές που έχουμε συνηθίσει να δίνουμε σκουριάζουν τους αρμούς της κοινωνίας και σπρώχνουν τους πολίτες στην αποχή….» και κατέληξε «πολιτική   για εμάς δεν είναι να μετράς κουκιά στην ουρά της κοινωνίας αλλά είναι να προηγείσαι και να ηγείσαι.

Καλώ όλους όσοι είναι και δηλώνουν προοδευτικοί σε αυτή τη Βουλή Να μην κλείσουμε τα μάτια στην πραγματικότητα, στην εξέλιξη, στη λογική, στα δικαιώματα. Η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη πολιτική αλλαγή αλλά όχι μόνο κυβερνητική εναλλαγή. Να δώσουμε μάχη για το αύριο όχι άλλες μάχες οπισθοφυλακών. Ψηφίζουμε το νόμο μετά τις απαραίτητες τροπολογίες. Το Ποτάμι έγινε από εμάς που πιστεύουμε ότι πάντα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις το σωστό…»

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις