Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεοδωράκης: Θα απαντήσω με στοιχεία ποιος σκότωσε την Κ.Ο. του Ποταμιού

Θεοδωράκης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας και επιτέθηκε σε Τσίπρα και Μητσοτάκη για τον διχασμό της κοινωνίας.

“Υπάρχει ένα ερώτημα που πρέπει να απαντήσω: Ποιος σκότωσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού. Με σεβασμό στις ιστορικές στιγμές που ζούμε δεν θα δώσω απάντηση σήμερα. Θα απαντήσω τη νέα εβδομάδα με στοιχεία γιατί ο λαός & κυρίως οι 222.000 ψηφοφόροι του Ποταμιού απαιτούν να μάθουν”, ήταν το πρώτο που είπε ο Σταύρος θεοδωράκης, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στη συμφωνία, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι 140 χώρες τους έχουν αναγνωρίσει ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». “Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τη Μακεδονία μας αν ψηφιστεί αυτή η συμφωνία; Με την Συμφωνία των Πρεσπών παύει η μονοπώληση του ονόματος Μακεδονία από τους γείτονες μας”.

“Ας τολμήσουμε να πούμε την αλήθεια! Αν αυτή η συμφωνία δεν ψηφιστεί σήμερα, ο πολιτικός που θα πέσει δεν είναι ο Τσίπρας. Θα είναι ο Ζάεφ. Η επόμενη κυβέρνηση στη γειτονική χώρα θα είναι μια κυβέρνηση Γκρουέφσκι. Ξανά αλυτρωτισμοί. Ξανά παιγνίδια με Τούρκους & Ρώσους”, ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στην ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης επιτέθηκε τόσο στον Αλέξη Τσίπρα, όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον διχασμό στην κοινωνία. “Η αντισυστημική ρητορική της κρίσης έχει απλωθεί σαν μούχλα στα θεμέλια της δημοκρατίας. Σε αυτό έχετε μεγάλη συνεισφορά κύριοι του Σύριζα. Αφού η Δημοκρατία είχε ξεπουλήσει τη χώρα πως λέγατε εσείς γιατί σήμερα κάποιοι να μην φωνάζουν: «Η Δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία»; «Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα». «O πρωθυπουργός δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα». Ποιος έχει πει τι; Ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Μητσοτάκης; Είναι και ο ένας και ο άλλος. Ο ένας το ’14 ο άλλος το ’19”, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

“Το Ποτάμι δεν επενδύει στους εμφυλίους. Στις καθημερινές συγκρούσεις που απορροφούν όλη την ενέργειά της κοινωνίας. Μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί. Γερμανοτσολιάδες και δραχμιστές. Προδότες και πατριώτες. Οι Έλληνες έχουν ζήσει ένα κύκλο ψεμάτων και απατηλών υποσχέσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους ξεγέλασε με τα αντιμνημονιακά. Η ΝΔ προσπαθεί να τους ξεγελάσει με τα εθνικιστικά. Εμείς δεν έχουμε σχέση με τους παλαιοημερολογίτες ούτε της αριστεράς, ούτε της δεξιάς”, σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης για να προσθέσει: “Κύριε Τσίπρα συνυπήρξατε 4 χρόνια με τους ακροδεξιούς εθνικιστές. Αγκαλιαστήκατε στις εξέδρες. Τους μοιράσατε υπουργικές καρέκλες. Και σήμερα παριστάνετε τον αμόλυντο προοδευτικό. Ε δεν είστε!”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις