Πολιτική

Τι άκουσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Νέα Ιωνία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την μαύρη εικόνα στην οποία βρίσκεται σήμερα η αγορά – εξ αιτίας των λογαριασμών και των υποχρεώσεων που έχουν οι καταστηματάρχες – περιέγραψαν οι έμποροι της Νέας Ιωνίας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην περιοχή.

«Η κατάσταση στην αγορά είναι τραγική. Το εισόδημα των μισθωτών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων συρρικνώνεται δραματικά. Σήμερα ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 6,2% για τον Γενάρη. Πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσει να σκαρφαλώνει», επεσήμανε ο Αλέξη Τσίπρας από τη Νέα Ιωνία, προσθέτοντας ότι «πολύ φοβάμαι ότι οδηγούμαστε σε κλιμάκωση ραγδαίας κοινωνικής κρίσης».

Πρόσθεσε δε ότι «για τα χαμηλά και μικρά εισοδήματα, η αγοραστική δύναμη έχει πληγεί ακόμα πιο βαθιά. Διότι είναι άλλο να έχεις 1.000, 800 ή 600 ευρώ να βγάλεις το μήνα και άλλο να έχεις μεγάλα εισοδήματα και να αντιμετωπίζεις το κύμα της ακρίβειας».

Οι καταστηματάρχες με τους οποίους μίλησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  του ανέφεραν ότι τα πράγματα είναι χειρότερα και από τα χρόνια της κρίσης με τα μνημόνια.

«Πολύ μεγάλη μείωση της δουλειάς και μη διαχειρίσιμα κόστη. Το πρόβλημα είναι πολύ έντονο κυρίως όμως στις μικρές επιχειρήσεις», τόνισε έμπορος της περιοχής στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα αν αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε λουκέτα  η απάντηση των καταστηματαρχών ήταν σαφής. «Είναι σαφές αυτό. Είμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα. Είναι χειρότερα από το 2009 έως το 2012 που φάγαμε όλη την πίεση της απότομης μείωσης της δουλειάς και της εξαφάνισης των πελατών. Στο ίδιο στάδιο είμαστε και τώρα».

Για αυτό το λόγο και υπογράμμισαν την ανάγκη στήριξης, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αφού τα βάρη τους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, μετά και την εκτόξευση των οφειλών για τους λογαριασμούς ρεύματος. «Μου ερχόταν 400-420 ευρώ το μήνα και τώρα μου ήρθε το ρεύμα στα 800 ευρώ» σημείωσε χαρακτηριστικά άλλος έμπορος της περιοχής.

Κατά τη συζήτηση που είχε με καταστηματάρχες ο Αλέξης Τσίπρας, του έθεσαν το θέμα της ρύθμισης και διαγραφής μέρους του πανδημικού χρέους, καθώς και την ακύρωση επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής, προτάσεις τις οποίες έχει καταθέσει εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχει νόημα να δίνεται παράταση στην επιστροφή της. Απλά μετατοπίζεις το πρόβλημα παρακάτω», εξήγησαν και τόνισαν επίσης ότι θα πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα στήριξής τους όπως και να αυξηθεί ο βασικός μισθός για να μπορέσει να κινηθεί η αγορά. «Η αύξηση στο βασικό μισθό 2% είναι μπούρδες» είπαν.

«Δεν αντέχουμε, μας έχουν διαλύσει. Διπλάσια η ΔΕΗ, χωρίς πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα. Η ένδυση και η υπόδηση είναι κατεστραμμένη», ανέφερε άλλος καταστηματάρχης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 14
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
16