Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τι ετοιμάζει ο Ερντογάν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Τι ετοιμάζει ο Ερντογάν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη στο Λονδίνο
Φωτογραφία Reuters

Στις 16.30 (ώρα Ελλάδας) αναμένεται να αρχίσει η κρίσιμη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στο Λονδίνο.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, από την πλευρά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας η συμφωνία που έκανε με τη Λιβύη, καθώς και οι έρευνες και γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Επιπλέον, στο τετ α τετ των δύο ηγετών αναμένεται να συζητηθεί το προσφυγικό, καθώς τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Ερντογάν θα επιδιώξουν τις συνομιλίες για αυτό το ζήτημα που… καίει και τις δύο χώρες.

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Το… θρίλερ πριν από τη συνάντηση

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη, χθες, Τρίτη, επικράτησε ένα… θρίλερ με το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν. Το πρωί, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε ανακοινώσει ότι θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ωστόσο το απόγευμα, η συνάντηση ξαφνικά… εξαφανίστηκε από το πρόγραμμα του “σουλτάνου”.

Click4more: Ο τερματισμός των τουρκικών προκλήσεων «όρος» για διάλογο – Τι θα πει ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν

Το timimg δεν ήταν τυχαίο, καθώς μόλις είχε μεταδώσει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων την απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, να “παγώσει” η Ελλάδα τον διάλογο με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σε στρατιωτικό επίπεδο. Κυβερνητικές πηγές, λίγες ώρες αφού είχε γίνει γνωστή η απόφαση, προχώρησαν σε διάψευση.
Τότε, η συνάντηση με τον Μητσοτάκη… επανεμφανίστηκε στο πρόγραμμα του Ερντογάν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις