Πολιτική

Τι γράφει ο ξένος Τύπος για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ

Εκτενή τα αφιερώματα, οι ανταποκρίσεις και οι αναλύσεις των μεγάλων διεθνών μέσων ενημέρωσης για την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην 83η Διεθνή ¨Εκθεση Θεσσαλονίκης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ενδεικτικώς, η Wall Street Journal σημειώνει σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την μεταμνημονιακή οικονομική πολιτική του, υποσχόμενος κάποια ελάφρυνση από τα μέτρα λιτότητας, τηρώντας ωστόσο τη δημοσιονομική πειθαρχία. Μιλώντας στη ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας αποπειράθηκε να εξισορροπήσει αφενός τις επιθυμίες των ψηφοφόρων που έχουν κουραστεί από την δεκαετή ύφεση και αφετέρου τις αγορές και τους πιστωτές της ευρωζώνης που δεν θέλουν αποκλίσεις από την αυστηρή πολιτική που επιβλήθηκε στην Ελλάδα. Θέλοντας να καθησυχάσει τις αγορές, ο πρωθυπουργός είπε πως θα συζητήσει με τους πιστωτές το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, δηλώνοντας πάντως ότι η χώρα μπορεί να επιτύχει τους στόχους των πλεονασμάτων χωρίς να εφαρμοστεί το μέτρο.

Η Ελλάδα δε θα κόψει συντάξεις ούτε θα αυξήσει τους φόρους, δηλώνει ο Τσίπρας, σύμφωνα με τον Telegraph. Εξάλλου, ο Έλληνας πρωθυπουργός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία στη ΔΕΘ για να ανακοινώσει περικοπές φόρων για τα επόμενα χρόνια και ταυτόχρονα να αποκλείσει πρόωρες εκλογές.

Από την πλευρά του, το Aljazeera μεταδίδει: Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοινώνει το σχέδιό του για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση. Δυο βδομάδες μετά την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα στήριξης δηλώνει πως θα δοθεί ώθηση στην οικονομία και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας μετά από χρόνια λιτότητας.

Μεγάλο το ενδιαφέρον και από τα γερμανόφωνα Μ.Μ.Ε.: O Τσίπρας υπόσχεται στους Έλληνες περισσότερα χρήματα, αναφέρει η Welt και εξειδικεύει: Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ανακοίνωσε ολοκλήρωση του προγράμματος λιτότητας: Οι μισθοί αναμένεται να αυξηθούν, ενώ οι περικοπές στις συντάξεις θα μπορούσαν να ανακληθούν.

Κατά την Zeit, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει οικονομική «αναγέννηση». Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε στη χώρα του μια οικονομική «αναγέννηση» μετά από οκτώ χρόνια λιτότητας.

Φέτος για πρώτη φορά ξανά, ένας Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορεί να αποφασίσει για την πολιτική της χώρας μετά το τέλος της οκταετούς πιστωτικής βοήθειας, αναφέρει η derStandard.

Ενώ σύμφωνα με την Deutsche Welle τέλος, με φορολογικές περικοπές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να κερδίσει πόντους μετά τα μέτρα λιτότητας. Οι επιχειρηματίες καλωσορίζουν την ανακοίνωση και ελπίζουν στην καλύτερη ανταγωνιστικότητα. Με υψηλότερους μισθούς ελπίζουν να διατηρούν ειδικευμένους εργαζόμενους στη χώρα. Πέρα από το φορολογικό σκέλος, ο Τσίπρας εργάζεται επί μακρόν, για μια καλύτερη σχέση με τους βόρειους γείτονες της χώρας, προκειμένου να τονώσει την οικονομία της περιοχής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βολές» κατά του Νίκου Ανδρουλάκη από Τούρκο αντιναύαρχο, εκ των «αρχιτεκτόνων» της «Γαλάζιας Πατρίδας»
«Στην Καππαδοκία βρίσκεται ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του Ελληνισμού» είχε αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δική του ανάρτηση, μετά την επίσκεψή του στην περιοχή
Νίκος Ανδρουλάκης
Γεωργιάδης για το ακίνητο Ανδρουλάκη: «Είναι αστείο να παίρνει μίσθωμα 1.000 ευρώ» – «Επαναλαμβάνει ψεύδη και συκοφαντίες» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Κανείς δεν νοικιάζει ακίνητο στο Δημόσιο χωρίς να το θέλει, για να το κάνει το ακίνητο μπαίνει σε διαγωνιστική διαδικασία» λέει ο υπουργός Υγείας - «Ο διαγωνισμός, οι προσφορές και η επιλογή έγιναν επί ΝΔ το 2009» απαντά το ΠΑΣΟΚ
Άδωνις Γεωργιάδης
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων - «Οφείλουμε στην ποντιακή κοινότητα χρέος ευγνωμοσύνης»
«Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ανατρέχουμε με συγκίνηση σε ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας: τη συστηματική εξόντωση 353.000 συμπατριωτών μας», έγραψε στα social media ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης