Πολιτική

Τι θα αλλάξει ο Μητσοτάκης στον πρώτο ανασχηματισμό

Οι ανασχηματισμοί, λένε, δεν προαναγγέλλονται. Κι όμως, μέσω Politico, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον… προανήγγειλε. Δεν είπε πότε θα γίνει, αλλά είπε τι θα αλλάξει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε αργά το βράδυ της Τετάρτης (22.01.2020) στο Νταβός για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Σε δηλώσεις του στο Politico, ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας αλλά και στο τι θα αλλάξει όταν έρθει η ώρα για τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

Click4more Μόνο έναν… δεν θα δει ο Μητσοτάκης στο Νταβός: Τον Ερντογάν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποίηση για το έργο της κυβέρνησης και απαντώντας στην επισήμανση του Politico ότι οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται ανέφερε ότι «αυτό είναι κάτι που σκοπεύω να αλλάξω στον πρώτο ανασχηματισμό», τονίζοντας ωστόσο ότι αυτός δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του.

Μητσοτάκης για Σακελλαροπούλου

Ο πρωθυπουργός, γράφει το Politico, δήλωσε «ικανοποιημένος» για το πως εξελίχθηκε η χθεσινή μέρα. Ο λόγος δεν ήταν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ήρεμη πτήση με το αεροπλάνο της γραμμής από την Αθήνα στη Ζυρίχη, ούτε η ταχεία μετακίνηση της ελληνικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης στο Νταβός, αλλά η εκλογή της Κατερίνας Σακελλαρόπουλου στη θέση της ΠτΔ.

«Μόλις εκλέξαμε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην ιστορία της ελληνικής Δημοκρατίας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο στόχος μου ήταν να επιλέξω ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα της χώρας και, δεύτερον, να καταστήσω απολύτως σαφές ότι προχωράμε σε μια νέα εποχή» πρόσθεσε.

Σημείωσε δε ότι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λάβει «σημαντικές αποφάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζητήματα του περιβάλλοντος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θεόφιλος Λεονταρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητώ την άρση ασυλίας μου, ώστε να αποδειχθεί χωρίς καμία αμφιβολία η αθωότητά μου
Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ υποστηρίζει ότι η παρέμβασή του αφορούσε αποκλειστικά την επίσπευση πληρωμής νόμιμων δικαιωμάτων αγρότισσας και δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης
Θεόφιλος Λεονταρίδης
Μαρινάκης κατά Τσίπρα για διάγγελμα Μητσοτάκη: «Όσο πέφτει στις δημοσκοπήσεις, τόσο περνάει πάνω από τον πήχη του θράσους»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη από λύσεις και όχι από πολιτικούς που, όπως αναφέρει, επιλέγουν «φτηνά κόλπα» και αναπαράγουν «ξεπερασμένα συνθήματα»
Παύλος Μαρινάκης
Δημοσκόπηση Alco: Στο 11,8% «ψαλιδίστηκε» το προβάδισμα της ΝΔ λόγω ΟΠΕΠΕΚΕ, 18,6% αναποφάσιστοι, το 15% βλέπει θετικά το κόμμα Καρυστιανού
Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι πολίτες αναφορικά με την απόδοση και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, στον απόηχο των εξελίξεων στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Εκλογές 188
Αιχμηρή ανάρτηση Τσίπρα για το διάγγελμα Μητσοτάκη: «Το μόνο ασυμβίβαστο είναι του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα»
Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι, υπό την πίεση των αποκαλύψεων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναδιπλώθηκε στο ζήτημα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Αλέξης Τσίπρας 18