Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Τουσκ για το Σκοπιανό

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Τουσκ για το Σκοπιανό
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το Σκοπιανό, εν όψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, «κατά τη συνομιλία ο πρόεδρος Τουσκ επικρότησε τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την επίλυση των διαφορών της με τις γειτονικές της χώρες, που άλλωστε αποτελεί και προϋπόθεση για την ενταξιακή προοπτική τους».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα διαδραματίζει πάντοτε εποικοδομητικό ρόλο για τη σταθερότητα και την αναπτυξιακή προοπτική των Βαλκανίων.

Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο από τις Βρυξέλλες, τα μηνύματα που λαμβάνουν από την Αθήνα και τα Σκόπια για το ζήτημα της ονομασίας είναι θετικά.

«Οι δύο πρωθυπουργοί -Τσίπρας και Ζάεφ- θα συναντηθούν διμερώς στο περιθώριο της Συνόδου των Δυτικών Βαλκανίων. Ελπίζουμε ότι θα μας ενημερώσουν για θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Δεν θα ολοκληρωθεί η συμφωνία στη Σόφια, προφανώς, αλλά μέχρι τον Ιούνιο που είναι ο μήνας-κλειδί για αποφάσεις της ΕΕ σε σχέση με έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, ευελπιστούμε να υπάρχει καλή έκβαση», ανέφερε ο αξιωματούχος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις