Πολιτική

Στη Βουλή η ελληνική πρόταση για συμφωνία – 10σέλιδο κείμενο στα αγγλικά και με εισαγωγική επιστολή του Αλέξη Τσίπρα

- Απόψε αργά το βράδυ κατατέθηκε στη Βουλή η ελληνική πρόταση προς τους δανειστές
- Εντολή να μην κλείσει απόψε η Βουλή
- Η ελληνική πρόταση θα κατατεθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος - Ίσως για αυτό η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν στο Μαξίμου
- Το βράδυ της Παρασκευής θα γίνει η ψηφοφορία για το εάν οι βουλευτές συμφωνούν να εξουσιοδοτήσουν τον Αλέξη Τσίπρα, τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Δραγασάκη
- Με e-mail από το υπουργείο Οικονομικών εστάλη ήδη η ελληνική πρόταση προς τους δανειστές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για πρώτη φορά στα χρονικά, το Μαξίμου αποφασίζει έναν άλλον τρόπο για να ενημερωθούν οι Έλληνες για την πρόταση προς τους δανειστές.

Η ελληνική πρόταση δεν θα έρθει με τη μορφή νομοσχεδίου, αλλά θα έρθει ως η ελληνική πρόταση στη Βουλή και η κυβέρνηση θα ζητά από την Ολομέλεια να εξουσιοδοτήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη προκειμένου να διαπραγματευτούν επί της βάσης της συγκεκριμένης πρότασης.

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Πέμπτης κατατέθηκε η ελληνική πρόταση στην Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος, που σημαίνει πως την Παρασκευή θα τεθεί στην αρμόδια Επιτροπή και εν συνεχεία στην Ολομέλεια για να ακολουθήσει αύριο τη νύχτα η ψηφοφορία.

Με αυτό τον τρόπο, η ελληνική πρόταση δεν θα περάσει ως νομοσχέδιο στη Βουλή, αλλά επί της βάσης αυτής της πρότασης θα κληθεί το ελληνικό κοινοβούλιο να δώσει εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης προκειμένου να διαπραγματευτούν με τους Θεσμούς τη συγκεκριμένη πρόταση.

Αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το οριστικό κείμενο θα κατατεθεί και πάλι στη Βουλή προκειμένου να πάρει εκ νέου έγκριση και να γίνει νόμος του κράτους.

Προφανώς, με αυτή την πράξη η κυβέρνηση θέλει να μετρήσει δυνάμεις πριν έρθει η τελική συμφωνία και να δώσει και στους δανειστές ένα σημάδι πως η οποιαδήποτε συμφωνία μπορεί να περάσει από την ελληνική Βουλή και πως υπάρχει ισχυρή βούληση για την εφαρμογή της όποιας συμφωνίας.

Επίσης, με αυτή τη διαδικασία απομακρύνεται το ενδεχόμενο για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, καθώς οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων θα μπορούν να ενημερωθούν για αυτή την πρόταση μέσα από τη διαδικασία στη Βουλή.

Πάντως, η ελληνική πρόταση έχει ήδη σταλεί από το υπουργείο Οικονομικών με e-mail προς τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και εκείνος με τη σειρά του θα ενημερώσει όλους τους υπουργούς της ευρωζώμνης. Εν συνεχεία η πρόταση θα σταλεί και στους Θεσμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κάλεσμα Πολάκη για την Κεντρική Επιτροπή – «Μην δίνετε σημασία στα μηνύματα, δεν έχει αρμοδιότητα η αναπληρώτρια γραμματέας»
Ο βουλευτής Χανίων επιμένει ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά στο Wyndham, κατηγορεί κύκλους ότι επιδιώκουν τη διάλυση του κόμματος και ανοίγει νέο μέτωπο με την Αναστασία Σαπουνά για τη νομιμότητα της διαδικασίας
Παύλος Πολάκης
Μήνυμα διακυβέρνησης από τον Τσίπρα – Η ΕΛΑΣ, η Παιδεία και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο  
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο κόμμα του ως δύναμη «κυβερνώσας Αριστεράς», προανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ
Αλέξης Τσίπρας
13
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
7
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
22
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
9