Πολιτική

Στη Βουλή η ελληνική πρόταση για συμφωνία – 10σέλιδο κείμενο στα αγγλικά και με εισαγωγική επιστολή του Αλέξη Τσίπρα

- Απόψε αργά το βράδυ κατατέθηκε στη Βουλή η ελληνική πρόταση προς τους δανειστές
- Εντολή να μην κλείσει απόψε η Βουλή
- Η ελληνική πρόταση θα κατατεθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος - Ίσως για αυτό η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν στο Μαξίμου
- Το βράδυ της Παρασκευής θα γίνει η ψηφοφορία για το εάν οι βουλευτές συμφωνούν να εξουσιοδοτήσουν τον Αλέξη Τσίπρα, τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Δραγασάκη
- Με e-mail από το υπουργείο Οικονομικών εστάλη ήδη η ελληνική πρόταση προς τους δανειστές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για πρώτη φορά στα χρονικά, το Μαξίμου αποφασίζει έναν άλλον τρόπο για να ενημερωθούν οι Έλληνες για την πρόταση προς τους δανειστές.

Η ελληνική πρόταση δεν θα έρθει με τη μορφή νομοσχεδίου, αλλά θα έρθει ως η ελληνική πρόταση στη Βουλή και η κυβέρνηση θα ζητά από την Ολομέλεια να εξουσιοδοτήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη προκειμένου να διαπραγματευτούν επί της βάσης της συγκεκριμένης πρότασης.

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Πέμπτης κατατέθηκε η ελληνική πρόταση στην Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος, που σημαίνει πως την Παρασκευή θα τεθεί στην αρμόδια Επιτροπή και εν συνεχεία στην Ολομέλεια για να ακολουθήσει αύριο τη νύχτα η ψηφοφορία.

Με αυτό τον τρόπο, η ελληνική πρόταση δεν θα περάσει ως νομοσχέδιο στη Βουλή, αλλά επί της βάσης αυτής της πρότασης θα κληθεί το ελληνικό κοινοβούλιο να δώσει εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης προκειμένου να διαπραγματευτούν με τους Θεσμούς τη συγκεκριμένη πρόταση.

Αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το οριστικό κείμενο θα κατατεθεί και πάλι στη Βουλή προκειμένου να πάρει εκ νέου έγκριση και να γίνει νόμος του κράτους.

Προφανώς, με αυτή την πράξη η κυβέρνηση θέλει να μετρήσει δυνάμεις πριν έρθει η τελική συμφωνία και να δώσει και στους δανειστές ένα σημάδι πως η οποιαδήποτε συμφωνία μπορεί να περάσει από την ελληνική Βουλή και πως υπάρχει ισχυρή βούληση για την εφαρμογή της όποιας συμφωνίας.

Επίσης, με αυτή τη διαδικασία απομακρύνεται το ενδεχόμενο για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, καθώς οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων θα μπορούν να ενημερωθούν για αυτή την πρόταση μέσα από τη διαδικασία στη Βουλή.

Πάντως, η ελληνική πρόταση έχει ήδη σταλεί από το υπουργείο Οικονομικών με e-mail προς τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και εκείνος με τη σειρά του θα ενημερώσει όλους τους υπουργούς της ευρωζώμνης. Εν συνεχεία η πρόταση θα σταλεί και στους Θεσμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Επαφές Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη για επανεκκίνηση του GSI
Η είσοδος της γαλλικής Meridiam στο GSI και η πολιτική βούληση Αθήνας, Λευκωσίας και Παρισιού - «Η Ελλάδα θα κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την πλήρη και ανεμπόδιστη υλοποίηση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Μακρόν, Χριστοδουλίιδης, Μητσοτάκης
13
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους»
Μηνύματα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τον ακαδημαϊκό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών - Οι αναφορές στο έργο, τη δημόσια παρουσία και την πνευματική παρακαταθήκη του
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Ο «καθαρός δρόμος» της Δούρου προς τη ΔΕΘ: Το παρασκήνιο της διαγραφής της Κασιμάτη και το τελεσίγραφο στη Γεροβασίλη
Με δέκα βουλευτές πλέον η Κουμουνδούρου, η πρόεδρος της ΚΟ ποντάρει στο «ξεκαθάρισμα» πριν από τη Θεσσαλονίκη και προαναγγέλλει επιστροφές - Το ορόσημο της 24ης Αυγούστου
Γεροβασίλη, Δούρου, Κασιμάτη 22
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει συνεχώς το δημόσιο χρέος της ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα
«Με ορίζοντα το 2031, το δημόσιο χρέος θα έχει μειωθεί κάτω από 110%, καθώς από το 2021 μέχρι σήμερα έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3» υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 61