Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Την Παρασκευή το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Την Παρασκευή το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Την Παρασκευή στις 12:00 θα γίνει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Ανακοινώθηκε και επίσημα από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τη Δευτέρα (29.02.2016) υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος, συγκαλεί Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:00”, ήταν η επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας που ήρθε λίγο πριν από τις 4 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας (29.02.2016).

Το είχε προαναγγείλει άλλωστε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πριν από τις 7 Μαρτίου  ενώ ήταν και αίτημα σχεδόν όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Κυρίαρχο θέμα θα είναι το προσφυγικό ενόψει και της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει στις 7 Μαρτίου.

Την άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτησε την Κυριακή η ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν έχει κανένα σχέδιο και επισημαίνοντας πως δεν εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό τον οποίο και χαρακτηρίζει «μοιραίο». Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, σημειώνει πως το προσφυγικό- μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου και πως είναι προφανές ότι δεν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της κατάστασης. Επισημαίνει πως η ίδια η κυβέρνηση εδώ και εβδομάδες μιλούσε για επικείμενο κλείσιμο των συνόρων μας κάτι που επιβεβαιώνει, όπως λέει, ότι «το μόνο μέλημά της ήταν να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη και όχι ένα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε