Πολιτική

Το «αντίο» του Αλέξη Τσίπρα στη Ντίνα Κώνστα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε την ηθοποιό Ντίνα Κώνστα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε χαρακτηριστικά: Αποχαιρετώ με θλίψη την Ντίνα Κώνστα, την ηθοποιό, την αγωνίστρια, την υποψήφια με τον Συνασπισμό της Αριστεράς στα δύσκολα χρόνια.

Την ώρα που οι νέοι γεμίζουν τα social media με ατάκες της από τους «Δύο ξένους» και το «Δις εξαμαρτείν», οι παλιότεροι θυμούνται τον «Συμβολαιογράφο» και «Το μινόρε της αυγής» στην ΕΡΤ του ‘80. Και το θεατρόφιλο κοινό, τους δραματικούς της ρόλους, με τελευταία εμβληματική παράσταση την «περιπλανώμενη ζωή μιας Ρεμπέτισσας», όπου υποδυόταν τη Σωτηρία Μπέλου.

«Έφυγε», αλλά έζησε τη ζωή όπως ήθελε να τη ζήσει.Και είναι από τους ανθρώπους που θα μείνουν για πάντα πλάι μας μέσα από ρόλους που μας σημάδεψαν.

Συλλυπητήρια από Σκουρολιάκο και Αναγνωστοπούλου

«Στο βλέμμα της Ντίνας Κώνστα, στις στιγμές που ταυτίστηκαν με την καλλιτεχνική της πορεία, κρυβόταν η γοητεία και η αντισυμβατικότητα αυτής της σπουδαίας ηθοποιού», τονίζει η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου για την απώλεια της Ντίνας Κώνστα.

Σημειώνει ειδικότερα: «Η Ντίνα Κώνστα ήταν πολλά διαφορετικά πράγματα μαζί. Ήταν οι διαχρονικές ηρωίδες του κλασσικού ρεπερτορίου που ενσάρκωσε, ήταν οι καλτ κωμικοί τηλεοπτικοί της ρόλοι- σπουδαίοι ρόλοι- που την σύστησαν στο πλατύ κοινό. Ήταν οι συνεργασίες της με το Εθνικό, ήταν οι συναντήσεις της στο “Βυζάντιο” με τον Τσαρούχη και όλα εκείνα τα ιερά τέρατα των γραμμάτων και της τέχνης , ήταν η φοίτηση της στη σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη με δασκάλα την Αρώνη, ήταν η πολιτική της δράση, η αριστερή οικογενειακή πολιτική της καταγωγή, ήταν η γεμάτη εμπειρίες ζωή της. Ήταν η “Φαύστα” του Μποστ».

Καταληκτικά η κ. Αναγνωστόπουλου αναφέρει ότι «σήμερα η Ντίνα Κώνστα μας αποχαιρέτησε, μπήκε και αυτή στο μεγάλο βιβλίο των απωλειών που μας σημάδεψαν το τελευταίο διάστημα. Την αποχαιρετούμε με βαθιά υπόκλιση».

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πάνος Σκουρολιάκος σημείωσε για την απώλεια της Ντίνας Κώνστα

«Η Ντίνα Κώνστα έφυγε! Η Ντίνα του θεάτρου, που υπηρέτησε την τέχνη της με λογισμό και όνειρο.Η Ντίνα της Αριστεράς, που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας στον αγώνα, μη επιδιώκοντας τίποτα προσωπικό.

Αποχαιρετούμε τη Ντίνα και επιτρέψτε μου να την αποχαιρετίσω και προσωπικά, μιας και βρεθήκαμε στο σανίδι, σε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικές της επιτυχίες με το έργο “Μάνα, Μητέρα, Μαμά” του Γιώργου Διαλεγμένου.Ντίνα, καλό σου ταξίδι!».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δούρου από τη ΔΕΘ: Πρόγραμμα ανασύνταξης και κάλεσμα προοδευτικής σύγκλισης
Οικονομικές παρεμβάσεις έως 6 δισ. ευρώ, κατάργηση ιδιωτικών πανεπιστημίων, επαναφορά 13ου μισθού και σύνταξης, επίθεση στην κυβέρνηση και πρόταση για μητροπολιτική διοίκηση της Θεσσαλονίκης
Ρένα Δούρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο: Οι σέλφις, τα χαμόγελα, τα «high five» και η έκπληξη στην παιδική χαρά
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα πως κανένας δεν είναι μόνος του, ακόμη και αν βρίσκεται σε ένα πολύ απομακρυσμένο σημείο της χώρας, όπως το Καστελόριζο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο
Αλέξης Τσίπρας στην 90ή ΔΕΘ: Καινοτομία, παραγωγή και ευχές για επιστροφή του Απόλλωνα Καλαμαριάς στα «μεγάλα σαλόνια»
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ συνομίλησε με φοιτητές, νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην 90η ΔΕΘ
Κώστας Αρβανίτης: Η κυβέρνηση τιμωρεί την ανεργία υπέρ της εργοδοσίας – Το νέο κοινωνικό «τσεκούρι» Μητσοτάκη
«Απέναντι στην πολιτική της φτωχοποίησης και του εκβιασμού, διεκδικούμε ισχυρή προστασία των ανέργων, αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία με δικαιώματα» απαντά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Κώστας Αρβανίτης
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε πρόγραμμα 5 δισ. από τη ΔΕΘ – Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς για συντάξεις, μισθούς και φόρους
Ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος παρουσίασε τις βασικές οικονομικές προτάσεις της Κουμουνδούρου, υπερασπίστηκε την κυβερνητική περίοδο 2015-2019 και έστειλε μηνύματα προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον Παύλο Πολάκη και τις δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης
Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΘ