Πολιτική

Το «αντίο» του Αλέξη Τσίπρα στη Ντίνα Κώνστα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε την ηθοποιό Ντίνα Κώνστα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε χαρακτηριστικά: Αποχαιρετώ με θλίψη την Ντίνα Κώνστα, την ηθοποιό, την αγωνίστρια, την υποψήφια με τον Συνασπισμό της Αριστεράς στα δύσκολα χρόνια.

Την ώρα που οι νέοι γεμίζουν τα social media με ατάκες της από τους «Δύο ξένους» και το «Δις εξαμαρτείν», οι παλιότεροι θυμούνται τον «Συμβολαιογράφο» και «Το μινόρε της αυγής» στην ΕΡΤ του ‘80. Και το θεατρόφιλο κοινό, τους δραματικούς της ρόλους, με τελευταία εμβληματική παράσταση την «περιπλανώμενη ζωή μιας Ρεμπέτισσας», όπου υποδυόταν τη Σωτηρία Μπέλου.

«Έφυγε», αλλά έζησε τη ζωή όπως ήθελε να τη ζήσει.Και είναι από τους ανθρώπους που θα μείνουν για πάντα πλάι μας μέσα από ρόλους που μας σημάδεψαν.

Συλλυπητήρια από Σκουρολιάκο και Αναγνωστοπούλου

«Στο βλέμμα της Ντίνας Κώνστα, στις στιγμές που ταυτίστηκαν με την καλλιτεχνική της πορεία, κρυβόταν η γοητεία και η αντισυμβατικότητα αυτής της σπουδαίας ηθοποιού», τονίζει η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου για την απώλεια της Ντίνας Κώνστα.

Σημειώνει ειδικότερα: «Η Ντίνα Κώνστα ήταν πολλά διαφορετικά πράγματα μαζί. Ήταν οι διαχρονικές ηρωίδες του κλασσικού ρεπερτορίου που ενσάρκωσε, ήταν οι καλτ κωμικοί τηλεοπτικοί της ρόλοι- σπουδαίοι ρόλοι- που την σύστησαν στο πλατύ κοινό. Ήταν οι συνεργασίες της με το Εθνικό, ήταν οι συναντήσεις της στο “Βυζάντιο” με τον Τσαρούχη και όλα εκείνα τα ιερά τέρατα των γραμμάτων και της τέχνης , ήταν η φοίτηση της στη σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη με δασκάλα την Αρώνη, ήταν η πολιτική της δράση, η αριστερή οικογενειακή πολιτική της καταγωγή, ήταν η γεμάτη εμπειρίες ζωή της. Ήταν η “Φαύστα” του Μποστ».

Καταληκτικά η κ. Αναγνωστόπουλου αναφέρει ότι «σήμερα η Ντίνα Κώνστα μας αποχαιρέτησε, μπήκε και αυτή στο μεγάλο βιβλίο των απωλειών που μας σημάδεψαν το τελευταίο διάστημα. Την αποχαιρετούμε με βαθιά υπόκλιση».

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πάνος Σκουρολιάκος σημείωσε για την απώλεια της Ντίνας Κώνστα

«Η Ντίνα Κώνστα έφυγε! Η Ντίνα του θεάτρου, που υπηρέτησε την τέχνη της με λογισμό και όνειρο.Η Ντίνα της Αριστεράς, που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας στον αγώνα, μη επιδιώκοντας τίποτα προσωπικό.

Αποχαιρετούμε τη Ντίνα και επιτρέψτε μου να την αποχαιρετίσω και προσωπικά, μιας και βρεθήκαμε στο σανίδι, σε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικές της επιτυχίες με το έργο “Μάνα, Μητέρα, Μαμά” του Γιώργου Διαλεγμένου.Ντίνα, καλό σου ταξίδι!».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Οι συνεπείς επαγγελματίες θα δουν φοροελαφρύνσεις στα μέτρα της ΔΕΘ – Μακάρι να υπήρχαν τα λεφτά για 13ο και 14ο μισθό
Τη μείωση φορολογικών συντελεστών προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ,...
Ο Παύλος Μαρινάκης
17
Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Μοιρασμένοι οι πολίτες για «εκλογές τώρα»
Στο 26,5% το ποσοστό της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, μικρή πτώση για την ΕΛΑΣ, σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ. Το 12% των πολιτών «καλοβλέπει» ένα νέο κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά
Κάλπη, εκλογές 205
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας
Το μέλος της Γραμματείας της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων, κάνει λόγο για «μια συνειδητή απόφαση που έχει να κάνει με την ανάγκη μου να παραμείνω πιστός στα πιστεύω μου και τις αξίες μου»
Ο Σωκράτης Αλειφτήρας 7