Πολιτική

Το «αντίο» του Αλέξη Τσίπρα στη Ντίνα Κώνστα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε την ηθοποιό Ντίνα Κώνστα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε χαρακτηριστικά: Αποχαιρετώ με θλίψη την Ντίνα Κώνστα, την ηθοποιό, την αγωνίστρια, την υποψήφια με τον Συνασπισμό της Αριστεράς στα δύσκολα χρόνια.

Την ώρα που οι νέοι γεμίζουν τα social media με ατάκες της από τους «Δύο ξένους» και το «Δις εξαμαρτείν», οι παλιότεροι θυμούνται τον «Συμβολαιογράφο» και «Το μινόρε της αυγής» στην ΕΡΤ του ‘80. Και το θεατρόφιλο κοινό, τους δραματικούς της ρόλους, με τελευταία εμβληματική παράσταση την «περιπλανώμενη ζωή μιας Ρεμπέτισσας», όπου υποδυόταν τη Σωτηρία Μπέλου.

«Έφυγε», αλλά έζησε τη ζωή όπως ήθελε να τη ζήσει.Και είναι από τους ανθρώπους που θα μείνουν για πάντα πλάι μας μέσα από ρόλους που μας σημάδεψαν.

Συλλυπητήρια από Σκουρολιάκο και Αναγνωστοπούλου

«Στο βλέμμα της Ντίνας Κώνστα, στις στιγμές που ταυτίστηκαν με την καλλιτεχνική της πορεία, κρυβόταν η γοητεία και η αντισυμβατικότητα αυτής της σπουδαίας ηθοποιού», τονίζει η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου για την απώλεια της Ντίνας Κώνστα.

Σημειώνει ειδικότερα: «Η Ντίνα Κώνστα ήταν πολλά διαφορετικά πράγματα μαζί. Ήταν οι διαχρονικές ηρωίδες του κλασσικού ρεπερτορίου που ενσάρκωσε, ήταν οι καλτ κωμικοί τηλεοπτικοί της ρόλοι- σπουδαίοι ρόλοι- που την σύστησαν στο πλατύ κοινό. Ήταν οι συνεργασίες της με το Εθνικό, ήταν οι συναντήσεις της στο “Βυζάντιο” με τον Τσαρούχη και όλα εκείνα τα ιερά τέρατα των γραμμάτων και της τέχνης , ήταν η φοίτηση της στη σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη με δασκάλα την Αρώνη, ήταν η πολιτική της δράση, η αριστερή οικογενειακή πολιτική της καταγωγή, ήταν η γεμάτη εμπειρίες ζωή της. Ήταν η “Φαύστα” του Μποστ».

Καταληκτικά η κ. Αναγνωστόπουλου αναφέρει ότι «σήμερα η Ντίνα Κώνστα μας αποχαιρέτησε, μπήκε και αυτή στο μεγάλο βιβλίο των απωλειών που μας σημάδεψαν το τελευταίο διάστημα. Την αποχαιρετούμε με βαθιά υπόκλιση».

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πάνος Σκουρολιάκος σημείωσε για την απώλεια της Ντίνας Κώνστα

«Η Ντίνα Κώνστα έφυγε! Η Ντίνα του θεάτρου, που υπηρέτησε την τέχνη της με λογισμό και όνειρο.Η Ντίνα της Αριστεράς, που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας στον αγώνα, μη επιδιώκοντας τίποτα προσωπικό.

Αποχαιρετούμε τη Ντίνα και επιτρέψτε μου να την αποχαιρετίσω και προσωπικά, μιας και βρεθήκαμε στο σανίδι, σε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικές της επιτυχίες με το έργο “Μάνα, Μητέρα, Μαμά” του Γιώργου Διαλεγμένου.Ντίνα, καλό σου ταξίδι!».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συντάξεις χηρείας: Σφοδρή επίθεση της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση: «Μόλις 8.552 οι ωφελούμενοι»
Στο επίκεντρο της κριτικής οι συνταξιούχοι πριν από τις 13 Μαΐου 2016, τα αναδρομικά, οι συντάξεις του πρώην ΟΓΑ και οι επικουρικές - Τι αναφέρει ο Τομέας Εργασίας της ΕΛΑΣ για τη νέα ρύθμιση
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 23
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την ανασυγκρότηση στην πολιτική αντεπίθεση – ΔΕΘ, ψηφοδέλτια, συνεργασίες στην πρώτη γραμμή
Η νέα ηγεσία επιχειρεί να εκπέμψει το μήνυμα ότι, παρά τις αποχωρήσεις και την εσωκομματική αναταραχή, το κόμμα διατηρεί οργανωτικές δομές, κοινωνικές αναφορές και προγραμματικό απόθεμα
Νέοι τομεάρχες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Μαρινάκης από τη Θεσσαλονίκη: Η διασύνδεση με την Κύπρο θα προχωρήσει – Τι είπε για τεκμήρια και τα μέτρα της ΔΕΘ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε εκτενή αναφορά στο Μετρό της Θεσσαλονίκης και τα εγκαίνια των νέων σταθμών αλλά και σε όσα θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου στην Θεσσαλονίκη από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
91