Πολιτική

Το δώρο που έκαναν οι τεχνικοί των Canadair στον Τσίπρα [pics]

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης στην Ελευσίνα, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε υπόστεγο όπου εργάζονται οι τεχνικοί των Canadair, συνομίλησε μαζί τους σε φιλικό κλίμα για τις δυσκολίες του έργου που επιτελούν και τους εξέφρασε το "μεγάλο ευχαριστώ" του για την προσφορά τους.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στον διάλογο που είχαν, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται πολλές φορές να εργαστούν: “εδώ κάτω απ τον τσίγκο” και “δουλεύετε κυρίως κάτω από πίεση, δεν υπάρχει ωράριο, πρέπει όταν υπάρξει βλάβη να διορθωθεί…”, είπε. “Κυρίως νύχτα”, πρόσθεσε ένας τεχνικός.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε προς τους τεχνικούς: “εσείς έχετε μια αποστολή να επιτελέσετε και δεν είναι κάποιο επιπλέον κέρδος που σας παρακινεί, έχετε τον μέσο μισθό του ελληνικού δημοσίου και αυτό που κάνετε το κάνετε έχοντας στο μυαλό σας ότι προσφέρετε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο. Αυτό για μας είναι πολύ σημαντικό και γι’ αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ εγώ και ο υπουργός, για να σας ευχαριστήσουμε και να σας εμψυχώσουμε να συνεχίσετε κι εσείς και οι ιπτάμενοι να έχουμε μια αποτελεσματική περίοδο όσον αφορά στην πυρόσβεση. Θα είναι δύσκολη, οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες αλλά θα τα καταφέρουμε. Σε κάθε περίπτωση ένα μεγάλο ευχαριστώ”.

Εκ μέρους του προσωπικού, ένας τεχνικός έδωσε “ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης” στον πρωθυπουργό δώρο έναν πίνακα που απεικονίζει ένα CL-215, εξηγώντας ότι τον φιλοτέχνησε ένας τεχνικός υπαξιωματικός που μεγάλωσε στη Σάμο και που από παιδί είχε όνειρο να υπηρετήσει τα CL που έβλεπε. “Και τελικά κατέληξε να υπηρετεί μαζί μας” είπε, προσθέτοντας ότι σήμερα δεν μπορούσε να βρίσκεται εκεί, καθώς βρίσκεται στο νοσοκομείο. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να του μεταφέρουν τις ευχές του για περαστικά και, αποχαιρετώντας τους, σχολίασε αναφερόμενος στον πίνακα: “Θα αρέσει πάρα πολύ στον γιο μου, του αρέσουν τα αεροπλάνα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καριπίδης αποδέχεται την έδρα Κόκκαλη, αλλά κρατά ανοιχτά τα χαρτιά του – «Θα ορκιστώ και μετά θα δω»
Ο πρώτος επιλαχών στη Λάρισα δηλώνει ότι θα αναλάβει το βουλευτικό αξίωμα, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται για την πολιτική του πορεία - Στους 13 βουλευτές η Κοινοβουλευτική Ομάδα, εν μέσω νέου κύματος αποχωρήσεων
Ιωάννης Καριπίδης
Δωρεά 160 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες για ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και ΕΜΠ – Μητσοτάκης: «Τέλος στην ιστορική ανορθογραφία των καταλήψεων»
Χρηματοδοτείται η ανακαίνιση πανεπιστημιακών υποδομών και φοιτητικών εστιών - «Ανατέλλει μια καινούργια μέρα για τα δημόσια πανεπιστήμια», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης, Σύσκεψη στο Μαξίμου
Μήνυμα Παππά προς τους αποχωρούντες: «Οι έδρες δεν είναι προσωπική περιουσία»
Ο βουλευτής Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών ζητεί οι ανεξαρτητοποιήσεις να συνοδεύονται από παραίτηση από τη Βουλή, χαρακτηρίζει «ανήθικη» τη συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες λίγο πριν από μια αποχώρηση και προκρίνει συλλογική ηγεσία απέναντι στη μονοπρόσωπη λύση Πολάκη
Νίκος Παππάς
Αινιγματική ανάρτηση Πολάκη πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας: «Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλωνών κουμάντα»
Ο βουλευτής Χανίων αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ έχει δηλώσει ότι διεκδικεί και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Φάμελλου - Η αιχμή για όσους «έδειξαν το πραγματικό τους μπόι»
Παύλος Πολάκης
Κώστας Μπακογιάννης: «Αν κάνει κόμμα ο Σαμαράς ακυρώνει και ακυρώνεται» – «Στα νεκροταφεία δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί», είπε για την τρομοκρατία
Για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος: «Η Αθήνα θέλει τρία πράγματα. Θέλει μυαλό, θέλει καρδιά και θέλει και στομάχι. Εγώ τα έχω έχω και τα τρία. Όμως είναι μια συζήτηση που θα πρέπει να την κάνω με την οικογένειά μου, με τα παιδιά μου, τα οποία έχουν μεγαλώσει και έχουν άποψη»
Κώστας Μπακογιάννης: «Αν κάνει κόμμα ο Σαμαράς ακυρώνει και ακυρώνεται» – «Στα νεκροταφεία δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί», είπε για την τρομοκρατία 18
Με στίχο του ΛΕΞ η αποχώρηση Ζαμπάρα από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαι ακόμα εκείνο το παιδί που αντέχει»
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας αφήνει αιχμές για την κατάσταση στην Κουμουνδούρου, ενώ οι πληροφορίες προεξοφλούν νέες παραιτήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις μετά την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής
Μιλτιάδης Ζαμπάρας 5