Πολιτική

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις οφειλές των πολιτών προς τον ΟΑΕΕ

 «Το ΚΚΕ καταδικάζει τον αισχρό εκβιασμό της κυβέρνησης, που στέλνει σημειώματα σε εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους για εξόφληση ή ρύθμιση καθυστερημένων οφειλών στον ΟΑΕΕ εντός 10 ημερών, απειλώντας με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τους μισούς ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ «που η κυβερνητική πολιτική καταδίκασε να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» και «σήμερα απειλεί να βγάλει στο σφυρί κάθε περιουσιακό τους στοιχείο».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Αποτελεί θράσος», προσθέτει το ΚΚΕ, «η κυβέρνηση να εγκαλεί τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ ότι έχουν ευθύνη για την ομαλή καταβολή των συντάξεων, για τη συνέχιση της λειτουργίας του ταμείου, όταν η δική της πολιτική, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, εκμηδένισε τα αποθεματικά των Ταμείων, τσακίζει και εξοντώνει τους μικρούς επαγγελματίες για να διευρύνει την κυριαρχία των μονοπωλίων».

Τέλος το ΚΚΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να αντιπαλέψουν την πολιτική αυτή, να οργανωθούν και να συμβάλουν «στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων» για «δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, άμεσο σφράγισμα όλων των βιβλιαρίων ασθένειας χωρίς προϋποθέσεις, καμιά μείωση στις συντάξεις, αύξηση της κρατικής επιχορήγησης, ικανής να αναπληρώσει τα αποθεματικά που ληστεύτηκαν, καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός για χρέη στον ΟΑΕΕ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επεκτείνεται σε όλα τα ταμεία η ρύθμιση οφειλών σε 12 ισόποσες δόσεις – Διαβάστε όλες τις προϋποθέσεις

Συμψηφίζονται οι οφειλές προς το δημόσιο 12 δήμων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά ΕΛΑΣ για δήλωση Μπίστη: «Είναι επίσημη θέση ότι δεν πρέπει να προχωρήσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου;» 
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά διευκρινίσεις από το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ανάρτηση για την ηλεκτρική διασύνδεση και τα περί «win win» λύσεις με την Τουρκία
Νίκος Μπίστης
Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τα περί τροπολογίας υπέρ Ντίλιαν: «Κατεβαίνετε τα σκαλοπάτια της απελπισίας μετά από κάθε δημοσκόπηση»
Κυβερνητικές πηγές απορρίπτουν τις αιχμές της Χαριλάου Τρικούπη περί τροπολογίας για τον Ταλ Ντίλιαν, κάνοντας λόγο για θέμα που έχει επανειλημμένως διαψευστεί
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΑΣΟΚ: «Αληθεύει η μεθόδευση να πέσει στα μαλακά ο Ισραηλινός απόστρατος που εκβιάζει δημόσια τον πρωθυπουργό;»
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις πληροφορίες περί τροπολογίας υπέρ του ιδρυτή της Intellexa, κάνοντας λόγο για «ύστατο σκαλοπάτι παρακμής»
Γραφεία ΠΑΣΟΚ, Χαριλάου Τρικούπη