Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Το “μπλοκ” Ελλάδας – Γαλλίας – Πορτογαλίας! Ποιον ηγέτη κάλεσε για διακοπές στην Ελλάδα ο Τσίπρας

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια… Γαλλία και Ελλάδα διατηρούν φιλικές σχέσεις με πολλούς να κάνουν λόγο για συμμαχία μέσα στην ΕΕ. Σε αυτήτ ην συμμαχία έχει μπει και η Πορτογαλία. Τσίπρας, Ολάντ και Κόστα έκαναν πηγαδάκι κατά τη διάρκεια της Συνόδου των 27 στις Βρυξέλλες και τόσο τα αστεία όσο και τα πειράγματα έδωσαν και πήραν.

Ο Πρωθυπουργός αφού μίλησε με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αντόνιο Κόστα, για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος έβαλαν στο “παιχνίδι” και τον Φρανσουά Ολάντ. Ο Αλέξης Τσίπρας τον κάλεσε να επισκεφθεί ιδιωτικά και με μεγαλύτερη άνεση την Ελλάδα το καλοκαίρι.

Click4more: Ο κύβος ερρίφθη! Εγκρίθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για το Brexit

Φρανσουά, έχεις ανοικτή πρόσκληση να έρθεις στην Ελλάδα το καλοκαίρι, οπότε θέλεις, να ξεκουραστείς”. “Ωραία ιδέα. Τώρα που θα έχω χρόνο θα έρθω ένα μήνα Ελλάδα και ένα Πορτογαλία”, απάντησε χαριτολογώντας ο Ολάντ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε στην τοποθέτησή του τον Γάλλο Πρόεδρο για τη συμβολή του και ιδιαίτερα για τη συμπαράστασή του στην Ελλάδα, καθώς επρόκειτο για την τελευταία παρουσία του Φρανσουά Ολάντ στη Σύνοδο ως Πρόεδρος της Γαλλίας.

Click4more: Σύνοδος των 27: Τι πέτυχε ο Αλέξης Τσίπρας – “Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει”

Ο Γάλλος Πρόεδρος επαίνεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό που έδωσε το σωστό σήμα τηλεφωνώντας στον Εμ. Μακρόν το αμέσως επόμενο πρωί της εκλογής του και πρόσθεσε πως το ίδιο σωστό σήμα έδωσε και το Γαλλικό ΚΚ.

Από την πλευρά του ο Αντόνιο Κόστα πρότεινε να κληθεί στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ο Εμ. Μακρόν, προκειμένου να συμμετάσχει ως παρατηρητής “από τα δεξιά” όπως συμμετέχει και ο Αλέξης Τσίπρας ως παρατηρητής “από τα αριστερά”.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε