Τετάρτη, 8 Μαΐ
24oC Αθήνα

Το μπλοκάκι του Τσίπρα και ο ανασχηματισμός στις αρχές του 2016

Το μπλοκάκι του Τσίπρα και ο ανασχηματισμός στις αρχές του 2016

Τα πρώτα Χριστούγεννα των μελών της κυβέρνησης Τσίπρα μπορεί να είναι και τα…τελευταία, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι όλοι κρίνονται, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού μέσα στους πρώτους μήνες του 2016.

Άλλωστε από την πρώτη συνεδρίαση του Υ.Σ. είχε φωτογραφίσει τον μήνα Μάρτιο ως μήνα κλειδί για το μέλλον της κυβέρνησης, αφού η συμπλήρωση του πρώτου εξαμήνου της κυβέρνησης θα συμπέσει με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δανειστών και κατά συνέπεια με την αξιολόγηση συνολικά και του έργου που θα έχουν επιτελέσει οι υπουργοί, αλλά και με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την απομείωση του χρέους.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τα μέλη της κυβέρνησης είπε χαρακτηριστικά “Να φάμε λίγο παραπάνω κουραμπιέδες και μελομακάρονα, αλλά δεν υπάρχουν χειμερινές διακοπές για την κυβέρνηση. Θα είμαστε εδώ και θα δουλεύουμε” τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου και βελτίωσης του συντονισμού.

“Δεν δικαιολογούνται καθυστερήσεις” επισήμανε και πρόσθεσε “Κάθε υπουργός οφείλει να ιεραρχεί τις προτεραιότητες του και να τις υλοποιεί με συγκεκριμένο και σύντομο χρονοδιάγραμμα”, καλώντας συνολικά την κυβέρνηση να επιταχύνει τους ρυθμούς της.

Κλείνοντας ωστόσο την πολιτική του εισήγηση υπογράμμισε με νόημα ότι “κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου” και ότι “όλοι κρίνονται” εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία “είναι συμπαγής και αδιατάρακτη” που δεσμεύεται από την εντολή του λαού “να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία και ταυτόχρονα να συγκρουστούμε με τη διαπλοκή και το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο που βύθισε τη χώρα στην κρίση”.

Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι “όπως το 2015 καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες στιγμές με επιτυχία, έτσι και το 2016 θα καταφέρουμε να οδηγήσουμε τον λαό σε ένα μεταμνημονιακό ξέφωτο, στη σταδιακή έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη’.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε