Πολιτική

Το παρασκήνιο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ολάντ

Πριν την ανακοίνωση των τριών υπουργών πως θα έρθουν δύο νομοσχέδια χωρίς την έγκριση των Θεσμών στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη τηλεφωνήσει στον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας αποφασίσει μετά την μεταμεσονύχτια εμπλοκή να αναλάβει δράση για μία επιθετική διπλωματία, επικοινώνησε με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ λέγοντάς του πως θέλει να τον δει άμεσα.

Η συνάντηση επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη, αλλά στο τηλέφωνο ο κ. Ολάντ ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως λόγω ανειλημμένων υποχρέωσεων δεν μπορεί την Πέμπτη και του πρότεινε να έρθει την Τετάρτη.

Έτσι λοιπόν ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Ολάντ και αναχωρεί εκτάκτως για το Παρίσι.

Παραμένει άγνωστο εάν μετά την απόφαση της κυβέρνησης για μία επιθετική διπλωματία ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει μία επικοινωνία ή μία συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τασούλας – Μακρόν στο προεδρικό: Οι ιστορικοί δεσμοί των δύο χωρών και η μακρά σχέση φιλίας και συνεργασίας
«Η επίσκεψη Μακρόν σηματοδοτεί ταυτόχρονα την επέκταση και τη διεύρυνση αυτών των σχέσεων προς όφελος όχι μόνο των δύο λαών, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Εμανουέλ Μακρόν