Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Το πρωτοσέλιδο της Αυγής “εισαγωγή” στο… σκληρό ροκ που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το πρωτοσέλιδο της Αυγής “εισαγωγή” στο… σκληρό ροκ που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης  Αυγής το οποίο είχε τις φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά και τίτλο «Δεν είναι αθώοι» είναι απλώς η επιβεβαίωση ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει το σκληρό ροκ.

Στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν ότι πλέον δεν θα αφήνουν τίποτα αναπάντητο «καθώς η κυβερνητική προπαγάνδα επιχειρεί να αλλοιώσει τις θέσεις, τις απόψεις και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ» παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε διαρκή κρίση.

Το όποιο κλίμα συναίνεσης υπήρξε με αφορμή το πρώτο κύμα της πανδημίας και τα ελληνοτουρκικά περνάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι τελικά η κυβέρνηση το εξέλαβε ως αδυναμία.

Click4more Ανυποχώρητη η “Αυγή” για το πρωτοσέλιδο – Οι πρώτες αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορία που δημιουργήθηκε με τους κώδικες –και με τη βοήθεια φυσικά του Σταύρου Κοντονή- έκανε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποφασίσουν ότι πλέον θα κινούνται σε σκληρή γραμμή σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν ότι η επιδίωξη της ΝΔ να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή ξεπέρασε κάθε όριο και απέδειξε ότι τελικά η κυβέρνηση έχει αρχίσει να φοβάται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πιο συγκεκριμένα φοβάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική λύση για τους απογοητευμένους ψηφοφόρους όταν αρχίσουν τα πολλά και δύσκολα προβλήματα.

Έτσι επιχειρούν και με τη βοήθεια και των ΜΜΕ να δείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπό διάλυση, τα στελέχη του δεν μπορούν ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αμφισβητείται.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αποφασίσει να αναδείξουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ενώ παράλληλα θα αφήσουν για λίγο στην άκρη τον πολιτικό πολιτισμό τον οποίο ήθελαν να ακολουθήσουν αρχικά.

Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που έδωσε ο διευθυντής της Αυγής Άγγελος Τσέκερης στη δήλωση του Στέλιου Πέτσα, χρησιμοποιώντας τη φράση από τραγούδι που είχε κυκλοφορήσει τις ημέρες της συμφωνίας των Πρεσπών με τίτλο «Μην παραχαράσσετε την ιστορία».

Click4more Κοντονής για ΣΥΡΙΖΑ: Με “πυροβολούν” αντί να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, υπερασπιζόμενος το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, όταν ο κ. Μητσοτάκης, εν μέσω της διεξαγωγής της δίκης, είχε χαρακτηριστικά πει “η Χ.Α. είναι σαν να μην υπάρχει” και είχε χρησιμοποιήσει ξανά τη θεωρία των δύο άκρων. Δήλωση για την οποία πανηγύριζαν οι υπόδικοι τότε νεοναζί. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τα συγκροτήματα που συστηματικά ξέπλεναν τους νεοναζί, με στημένα ρεπορτάζ για προστασία ηλικιωμένων στα ΑΤΜ».

Για να καταλήξει: «Η ΝΔ, που βρέθηκε με τους νεοναζί στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που λίγες μέρες πριν από την απόφαση διόρισε παράνομα την Ζαρούλια στη Βουλή και που ο γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά συνομιλούσε με τους Χρυσαυγίτες, καλό θα ήταν να είναι πιο προσεκτική.

Ο λαός έχει μνήμη και θυμάται ποιοι ξέπλεναν τους νεοναζί».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις