Πολιτική

Το σενάριο για οικουμενική κυβέρνηση και εκλογές αργότερα

To μεγάλο ρήγμα στην κυβέρνηση που φάνηκε μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, σίγουρα αναμένεται να δρομολογήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα όμως να αφήνει τις αποφάσεις για μετά την Κυριακή, όπου όλοι ελπίζουν να υπάρξει η συμφωνία με τους δανειστές.

Μετά τις διαφοροποιήσεις πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είτε καταψήφισαν είτε δήλωσαν παρόντες στην ονομαστική ψηφοφορία για την ελληνική πρόταση, κορυφαίοι κυβερνητικοί κύκλοι μιλώντας στο NewsIt ανέλυσαν το σενάριο της επόμενης ημέρας.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα προχωρήσει στη συμφωνία με τους δανειστές, αφού όλα βέβαια προχωρήσουν χωρίς προβλήματα από την πλευρά των δανειστών.

Μετά τη συμφωνία, ο κ. Τσίπρας θα φέρει τα μέτρα του νέου μνημονίου στη Βουλή, όπου εκεί θα γίνει και το τελικό ξεκαθάρισμα. Με όλες τις απαραίτητες ζυμώσεις που θα γίνουν μέχρι τότε, ο έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους κυβερνητικούς βουλευτές να υπερψηφίσουν τα μέτρα σε μία προσπάθεια να τους αλλάξει γνώμη και να μην χαθεί η δεδηλωμένη όπως στη αποψινή ψηφοφορία.

Εάν τα πράγματα δεν κυλήσουν έτσι και υπάρχουν και πάλι διαφοροποιήσεις ή και νέοι βουλευτές ταχθούν κατά των μέτρων, τότε ο έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα παραιτηθεί.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος με τη σειρά του θα δώσει εντολή σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό, πρόσωπο ευρείας αποδοχής που θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αυτή θα κληθεί να εφαρμόσει τα μέτρα της συμφωνίας και μόνο όταν η χώρα φτάσει σε επίπεδα μιας κανονικότητας, τότε θα προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας για Ουκρανία: Η Ελλάδα θα υποστηρίζει τις προσπάθειες για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη
Σε δήλωσή του για τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει τη σταθερή θέση της χώρας μας υπέρ της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας
Ζελένσκι και Τασούλας
Ο οδικός χάρτης του 2026 με αύξηση κατώτατου μισθού, μειώσεις φόρων και μεγάλα έργα: Οι τέσσερις προτεραιότητες της κυβέρνησης
«Βάζουμε τον πήχη ψηλά» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην οικονομία να διευρυνθεί
Ο Κωστής Χατζηδάκης
Μαρινάκης για συνάντηση Γεραπετρίτη με Ρούμπιο: «Απάντηση» σε όσους βλέπουν «απομόνωση» της Ελλάδας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε σημαντική την επικείμενη επαφή του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, κάνοντας λόγο για ένδειξη του επιπέδου των ελληνοαμερικανικών σχέσεων
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Μάρκο Ρούμπιο