Πολιτική

Το σενάριο για οικουμενική κυβέρνηση και εκλογές αργότερα

To μεγάλο ρήγμα στην κυβέρνηση που φάνηκε μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, σίγουρα αναμένεται να δρομολογήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα όμως να αφήνει τις αποφάσεις για μετά την Κυριακή, όπου όλοι ελπίζουν να υπάρξει η συμφωνία με τους δανειστές.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά τις διαφοροποιήσεις πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είτε καταψήφισαν είτε δήλωσαν παρόντες στην ονομαστική ψηφοφορία για την ελληνική πρόταση, κορυφαίοι κυβερνητικοί κύκλοι μιλώντας στο NewsIt ανέλυσαν το σενάριο της επόμενης ημέρας.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα προχωρήσει στη συμφωνία με τους δανειστές, αφού όλα βέβαια προχωρήσουν χωρίς προβλήματα από την πλευρά των δανειστών.

Μετά τη συμφωνία, ο κ. Τσίπρας θα φέρει τα μέτρα του νέου μνημονίου στη Βουλή, όπου εκεί θα γίνει και το τελικό ξεκαθάρισμα. Με όλες τις απαραίτητες ζυμώσεις που θα γίνουν μέχρι τότε, ο έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους κυβερνητικούς βουλευτές να υπερψηφίσουν τα μέτρα σε μία προσπάθεια να τους αλλάξει γνώμη και να μην χαθεί η δεδηλωμένη όπως στη αποψινή ψηφοφορία.

Εάν τα πράγματα δεν κυλήσουν έτσι και υπάρχουν και πάλι διαφοροποιήσεις ή και νέοι βουλευτές ταχθούν κατά των μέτρων, τότε ο έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα παραιτηθεί.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος με τη σειρά του θα δώσει εντολή σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό, πρόσωπο ευρείας αποδοχής που θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αυτή θα κληθεί να εφαρμόσει τα μέτρα της συμφωνίας και μόνο όταν η χώρα φτάσει σε επίπεδα μιας κανονικότητας, τότε θα προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές κατά Κουτεντάκη της ΕΛΑΣ: Μπορεί να έχει έρθει το επόμενο Νόμπελ Οικονομίας και να μην το έχουμε καταλάβει
«Ας μας εξηγήσει ο κ. Κουτεντάκης πώς γίνεται ένα πρόγραμμα που κοστολογείται ετησίως 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ο ίδιος τέσσερις φορές ρητώς ανέφερε»
Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καστελόριζο: Μέσα στην επόμενη τετραετία πρέπει να έχουμε κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα – 37 έργα 27 εκατ. ευρώ
«Στόχος είναι να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε «τα νέα παιδιά, οι νέοι Καστελλοριζιοί, να μπορούν να ζήσουν και να προκόψουν εδώ στον τόπο τους»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 84