Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Το βράδυ η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ στη Βουλή

Το βράδυ η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ στη Βουλή

Αργά σήμερα το βράδυ θα ολοκληρωθεί στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για τη Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία επικοινωνιών πολιτών και την ΕΥΠ. Η συζήτηση για δεύτερη μέρα για το όλο θέμα ξεκίνησε από το πρωί.

Η διαδικασία της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις, υποκλοπές και την ΕΥΠ άρχισε με ομιλίες βουλευτών ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και των άρθρων 1-13 του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης «Διαδικασία άρσης του απορρήτου, κυβερνοασφάλεια και προστασία επικοινωνιών πολιτών», η συζήτηση του οποίου συνεχίζεται στην Ολομέλεια της βουλής, κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής και επί των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατέθεσε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Το ΚΚΕ έχει επίσης, καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου που η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με τη ψήφιση του.

Στην χθεσινή (8.12.2022) διαδικασία οι τόνοι ανέβηκαν στα ύψη μετά την μετωπική σύγκρουση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις και την ΕΥΠ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις