Πολιτική

Τουρκία: «Έξι ώρες στο κρατητήριο, μου πήραν αποτυπώματα» λέει ο Προέδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δυο μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, την οποία οι Πόντιοι γιορτάζουν στην ιστορική μονή της Παναγίας της Σουμελά στην Τραπεζούντα, οι αρχές στην Τουρκία επέλεξαν να δυναμιτίσουν το κλίμα, απαγορεύοντας την είσοδο στη γείτονα στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και μάλιστα χωρίς καμία εξήγηση…

Ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης κρατήθηκε επί ώρες στο αεροδρόμιο στην Τουρκία και τελικά επιβιβάστηκε σε πτήση προς την Αθήνα προκειμένου να απελαθεί.

«Όταν φτάσαμε στον έλεγχο διαβατηρίων γύρω στις 11, πέρασαν όλοι οι υπόλοιποι. Εμένα με κρατήσανε. Με πήρανε λοιπόν, ένας αστυνομικός στην αρχή, και μετά άλλοι δύο, από διάφορα γραφεία και ελέγχους του διαβατηρίου μου, καταλήξαμε να μού πάρουν δαχτυλικά αποτυπώματα και να κάτσω και έξι ώρες στο κρατητήριο του αερολιμένα» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Click4more: Έντονη αντίδραση της Ελλάδας για τις τουρκικές προκλήσεις με τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Όπως επισήμανε ο κ. Βαρυθυμιάδης, «το έμαθα από το προξενείο ότι είμαι ανεπιθύμητος για τη χώρα και θα με απελάσουν. Όποια αγωνία κι αν τραβάμε, ειλικρινά εγώ νιώθω ότι αυτή τη στιγμή ανάβουμε ένα κεράκι στη μνήμη των προγόνων μας για όλα αυτά που τραβάμε. Και δε με ενδιαφέρει κι άλλο τόσο να ταλαιπωρηθώ. Το θέμα είναι ότι αυτοί πρέπει να καταλάβουν τι πράξανε τότε. Και αυτά που κάνουν τώρα, ότι είμαστε ανεπιθύμητοι για τη χώρα κι όλα αυτά, εμένα δε με αγγίζουν».

Η Αθήνα αντέδρασε με έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό ΥΠΕΞ στην παράνομη κράτηση του προέδρου της ΠΟΕ και την απέλασή του από τις τουρκικές αρχές.

Τα επόμενα μέλη της αποστολής συνέχισαν το ταξίδι τους προς την Τραπεζούντα και την Παναγία Σουμελά όπου της λειτουργίας την Κυριακή θα χοροστατήσει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: ΣΚΑΪ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η αντιπολίτευση σφυροκοπά τη Νέα Δημοκρατία – «Να αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΝΙΚΗ, Νέα Αριστερά, ΕΛΑΣ και «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» κάνουν λόγο για κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος, ενώ το Μαξίμου αντιτείνει ότι η αντιπολίτευση προεξόφλησε την ενοχή των βουλευτών
ΟΠΕΚΕΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΑ
Νέα σφοδρή απάντηση του ΠΑΣΟΚ στις κυβερνητικές πηγές για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τους παραπέμπει η Δικαιοσύνη και ζητούν και χειροκρότημα»
Στην αντεπίθεση η Χαριλάου Τρικούπη με αιχμές για τις δημοσκοπήσεις - «Πέντε μονάδες κάτω, όπως είχε πει. Καταλάβαμε όλοι» αναφέρει ο Κώστας Τσουκαλάς
Tα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ