Πολιτική

Τουρκία: «Έξι ώρες στο κρατητήριο, μου πήραν αποτυπώματα» λέει ο Προέδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δυο μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, την οποία οι Πόντιοι γιορτάζουν στην ιστορική μονή της Παναγίας της Σουμελά στην Τραπεζούντα, οι αρχές στην Τουρκία επέλεξαν να δυναμιτίσουν το κλίμα, απαγορεύοντας την είσοδο στη γείτονα στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και μάλιστα χωρίς καμία εξήγηση…

Ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης κρατήθηκε επί ώρες στο αεροδρόμιο στην Τουρκία και τελικά επιβιβάστηκε σε πτήση προς την Αθήνα προκειμένου να απελαθεί.

«Όταν φτάσαμε στον έλεγχο διαβατηρίων γύρω στις 11, πέρασαν όλοι οι υπόλοιποι. Εμένα με κρατήσανε. Με πήρανε λοιπόν, ένας αστυνομικός στην αρχή, και μετά άλλοι δύο, από διάφορα γραφεία και ελέγχους του διαβατηρίου μου, καταλήξαμε να μού πάρουν δαχτυλικά αποτυπώματα και να κάτσω και έξι ώρες στο κρατητήριο του αερολιμένα» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Click4more: Έντονη αντίδραση της Ελλάδας για τις τουρκικές προκλήσεις με τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Όπως επισήμανε ο κ. Βαρυθυμιάδης, «το έμαθα από το προξενείο ότι είμαι ανεπιθύμητος για τη χώρα και θα με απελάσουν. Όποια αγωνία κι αν τραβάμε, ειλικρινά εγώ νιώθω ότι αυτή τη στιγμή ανάβουμε ένα κεράκι στη μνήμη των προγόνων μας για όλα αυτά που τραβάμε. Και δε με ενδιαφέρει κι άλλο τόσο να ταλαιπωρηθώ. Το θέμα είναι ότι αυτοί πρέπει να καταλάβουν τι πράξανε τότε. Και αυτά που κάνουν τώρα, ότι είμαστε ανεπιθύμητοι για τη χώρα κι όλα αυτά, εμένα δε με αγγίζουν».

Η Αθήνα αντέδρασε με έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό ΥΠΕΞ στην παράνομη κράτηση του προέδρου της ΠΟΕ και την απέλασή του από τις τουρκικές αρχές.

Τα επόμενα μέλη της αποστολής συνέχισαν το ταξίδι τους προς την Τραπεζούντα και την Παναγία Σουμελά όπου της λειτουργίας την Κυριακή θα χοροστατήσει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: ΣΚΑΪ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση Πέτρου Παππά – Γιάννη Μπουλέκου για τις βουλευτικές έδρες: «Αν είστε τίμιος, παραδώστε την» – «Δεν θα τη δώσω σε πραξικοπηματική ηγεσία»
Η αντιπαράθεση για τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρθηκε στον τηλεοπτικό αέρα, με τον οργανωτικό γραμματέα του κόμματος να ζητά από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει την έδρα και τον τελευταίο να απαντά με σφοδρά πυρά για τις εσωκομματικές εξελίξεις στην Κουμουνδούρου
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Παππάς και ο γραμματέας Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουλέκος
Νέα Αριστερά κατά ΕΛΑΣ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνεχιστής της πολιτικής Μητσοτάκη ο Τσίπρας»
Η Πατησίων κατηγορεί την Αμαλίας ότι αποδέχεται στην πράξη τον νόμο Πιερρακάκη και αντιπαραθέτει πρόταση για κατάργησή του, αναστολή των αδειών και απόρριψη της αναθεώρησης του άρθρου 16
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ)  για την Παιδεία (Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους, οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027
Έμφαση στη μεσαία τάξη, στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους μικρομεσαίους - Αιχμές κατά ΠΑΣΟΚ και αντιπολίτευσης και οι βασικοί άξονες της συνταγματικής αναθεώρησης
Συνεδρίαση ΚΟ της ΝΔ, Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
25
Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπηρετεί μια ασύδοτη αγορά» – «Νίκη του ΠΑΣΟΚ σημαίνει πολιτική αλλαγή»
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε το Μαξίμου για «μπαλώματα» στην ακρίβεια, οικονομικό στραγγαλισμό της αυτοδιοίκησης και κουλτούρα «εγώ και η παρέα μου»
Ανδρουλάκης στη Θεσσαλονίκη
Καρφιά Παππά για τις έδρες που γίνονται «προσωπική περιουσία»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού»
Ο νέος γραμματέας του κόμματος απορρίπτει τη σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα και προειδοποιεί όσους αποχωρούν ότι δεν πρέπει να βρουν «ζεστή φωλιά» στην ΕΛΑΣ
Νίκος Παππάς