Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Τσακαλώτος: Εγώ δεν είμαι Ιφιγένεια, δεν θα γίνω Βαρουφάκης

Τσακαλώτος: Εγώ δεν είμαι Ιφιγένεια, δεν θα γίνω Βαρουφάκης

Αυτή τη φορά δεν ήταν μια ρήση του Μαρκ Τουέιν ούτε κάποιου άλλου συγγραφέα. Αυτή τη φορά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήγε πίσω στην… αρχαιότητα και θυμήθηκε την Ιφιγένεια.

«Εγώ δεν θα γίνω Βαρουφακης» φέρεται να είπε ο υπουργός Οικονομικών. Αυτός τουλάχιστον είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας Τα Νέα. Σύμφωνα μάλιστα με όσα γράφει στη στήλη του Στίγμα ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο υπουργός Οικονομικών έχει κόψει κάθε… δεσμό με το Μαξίμου εδώ και μήνες και πως παρά τη διάψευση από το βήμα της Βουλής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ενοχλημένος.

«Άνθρωπός μου, που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεως, με κατέστησε κοινωνό συγκεκριμένης αποστροφής του αγαπημένου μου Ευκλείδη που κατέληγε με τη φράση: “Εγώ δεν θα γίνω Βαρουφάκης” και ακόμη χειρότερα “δεν είμαι Ιφιγένεια“. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ούτε για το ένα ούτε για το άλλο. Πάντως, να μου το θυμηθείτε, αυτή η υπόθεση έχει βάθος και πλάτος. Το ρήγμα μόλις άνοιξε», αναφέρει στο κείμενό του ο Γιώργος Παπαχρήστος.

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι από προχθές το βράδυ και χθες όλη μέρα προσπαθούσαν να τον πείσουν να δώσει μια συνέντευξη, να εμφανιστεί στην αδέσμευτη και αντικειμενική ΕΡΤ για να εξηγήσει τα της συμφωνίας και άλλα πολλά και διάφορα, αλλά ο Τσακαλώτος εμφανιζόταν ως ανένδοτος» γράφει ο γνωστός δημοσιογράφος.

Σύμφωνα δε με το δημοσίευμα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε από την παραμονή του ανασχηματισμού τον περασμένο Νοέμβριο ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν ήθελε να μείνει στο υπουργείο Οικονομικών και αν το έκανε θα ήταν για να φέρει σε πέρας τη δεύτερη αξιολόγηση.

Και συνεχίζει: «Το δεύτερο που γνωρίζω, επίσης από πρώτο χέρι, είναι ότι ήδη εδώ και έναν μήνα δεν είχε την παραμικρή επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου. Κανονική επικοινωνία Πρωθυπουργού με τον υπουργό του. Να καθήσουν κάτω να συζητήσουν, να καθορίσουν μια γραμμή και μετά ο υπουργός να αναλάβει να υλοποιήσει ό,τι είχε συμφωνήσει με τον Πρωθυπουργό και τους συναδέλφους. Αυτό δεν έχει συμβεί. Μέσω ταχυδρομείου γινόταν η δουλειά. Αυτό το έργο το είχε αναλάβει ως ταχυδρόμος πάντα ο Θόδωρος Μιχόπουλος και επικουρικά ο εκπρόσωπος Τζανακόπουλος. Μου λένε, ας πούμε, ότι γινόταν σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την οικονομία, αλλά και για τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, αλλά ο Τσακαλώτος δεν ήταν εκεί».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο «η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει σήμερα στη Βουλή, στην Ώρα του Πρωθυπουργού, σε ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη για το Eurogroup δεν είναι τυχαία. Μου λένε λοιπόν οι πηγές μου ότι και αυτό ακόμη επιβεβαιώνει την τάση απομονωτισμού του Ευκλείδη και της ενόχλησης Μαξίμου για την εξαφάνισή του μέχρι χθες το μεσημέρι όπου με βαριά καρδιά από του βήματος της Βουλής είπε μερικές κουβέντες για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αλλά απέφυγε να εισέλθει σε λεπτομέρειες». Στη Βουλή, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να αποθεώσει τόσο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όσο και τον Γιώργο Χουλιαράκη για τις διαπραγματεύσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε