Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Τσακαλώτος σε Δένδια: Δεν με “άδειασε” ο Τσίπρας!

Τσακαλώτος σε Δένδια: Δεν με “άδειασε” ο Τσίπρας!
Φωτογραφία Eurokinissi

Για την Τρίτη (14.11.2017) μετέθεσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης την πολιτική τους απάντηση στο διάγγελμα Τσίπρα, καθώς την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλούσε στην Ολομέλεια σχετικά με το νομοσχέδιό του για την ρύθμιση της αγοράς παιγνίων.

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος απέρριψε τις «σπόντες» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια, περί «αδειάσματός του από τον Πρωθυπουργό που θέλησε ο ίδιος να παρουσιάσει στο λαό την διανομή του μερίσματος» λέγοντας πως «αυτό είναι κάτι το μεγαλύτερο από την αρμοδιότητα ενός μόνο υπουργείου…». Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον «μεγαλύτερο μάγο που έχει δει …και τον μεγαλύτερο ψεύτη…», ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, επιφυλασσόμενος να τοποθετεί αύριο για το διάγγελμα Τσίπρα, προχώρησε σε ένα δηκτικό λεκτικό περιπάιγνιο με τον τίτλο του νομοσχεδίου και μίλησε «για παίγνια του λαού από τον Πρωθυπουργό, που με την πολιτική του ενώ πρώτα παίρνει από τους πολίτες το σπίτι… που μένουν, του δίνει μετά από μια σκηνή για να μένουν τσάμπα…».

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μπορεί να μην επέλεξε να πει στην ομιλία του ούτε μια κουβέντα σχετικά με το μοίρασμα του πλεονάσματος (για να μην υπερκεράσει τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες) θέλησε όμως να προχωρήσει σε μια ανασκευή, την οποία με το γνωστό του στιλ την συνέδεσε μάλιστα και με τα paradise papers!

Χαρακτηριστικά ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος θέλησε να υποβαθμίσει αυτό που είχε αναφέρει ο ίδιος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικώ,ν Γιώργος Χουλιαράκης, ότι «ήταν συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης τα προηγούμενα χρόνια να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη για να ανακουφίσει τους αδύναμους». Σήμερα στην Ολομέλεια ισχυρίσθηκε ότι δεν το είπαν αυτό ποτέ, αλλά αυτό που είπαν είναι ότι «ζορίσαμε τη μεσαία τάξη…». Μάλιστα, είπε, ότι αυτό δεν θα γινόταν εάν δεν υπήρχε όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια φοροδιαφυγή, όπως τα paradise papers και οι φορολογικοί παράδεισοι… Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι αυτοί οι τρόποι μπορεί να είναι νόμιμοι, αλλά δεν είναι ηθικοί.

“Άδειασμα Τσίπρα”

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, πάντως αντέδρασε έντονα, για αυτή την επιλογή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να απευθυνθεί τηλεοπτικά στους πολίτες, την στιγμή που η Βουλή συνεδρίαζε με θέματα του υπουργείου Οικονομικών και θα μπορούσε δια της εθνικής αντιπροσωπείας εάν ήθελε να κάνει τις ανακοινώσεις του. Απέδωσε την επιλογή αυτή του Αλέξη Τσίπρα σε «άδειασμα» του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και υποβάθμιση του κοινοβουλίου λέγοντας πως ο Πρωθυπουργός διολισθαίνει σε ηγεμόνα (!) που θέλει απευθείας να μιλάει στο λαό του.
«Δεν πρόκειται για κανένα άδειασμα…» του αντέτεινε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και είπε ότι «οι ανακοινώσεις αυτές είναι ένα μεγαλύτερο πράγμα από τις αρμοδιότητες ενός μόνο υπουργείου και θα το δείτε όταν τις συζητήσουμε εδώ στην Βουλή» και καταλόγισε στον κ. Δένδια ακραίες υπερβολές όταν μιλάει για υποτίμηση του κοινοβουλίου και για λογικές ηγεμόνα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις