Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τσακωμός για τα «μπάρμπεκιου» έξω από hot spot – Γιαννούλης: Ποινικά κολάσιμος σαδισμός

Τσακωμός για τα «μπάρμπεκιου» έξω από hot spot – Γιαννούλης: Ποινικά κολάσιμος σαδισμός

Διαφωνία καταγράφηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής που επεξεργάζεται τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και της Ποινικής Δικονομίας μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη και του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη. Αιτία για τον τσακωμό η αναφορά του πρώτου για την ποινικοποίηση των «μπάρμπεκιου» έξω από δομές φιλοξενίας μεταναστών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης είπε ότι θα πρέπει να προβλεφθεί στον Ποινικό Κώδικα, ώστε να τιμωρούνται αυτοί που διοργανώνουν, όπως στη Θεσσαλονίκη, μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ έξω από προσφυγικές δομές.

«Τέτοιες ενέργειες είναι ντροπή και κτηνωδία, και πρέπει να καταγγέλλεται από κάθε Έλληνα δημοκρατικό πολίτη», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Click4more: Πέτσας: Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις για τους μετανάστες αλλά οι Έλληνες ξέρουν από προσφυγιά – Πως θα μοιραστούν στις περιοχές

Ο βουλευτής  της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης πήρε τον λόγο και απάντησε ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και η υπό κάποιες προϋποθέσεις η κατανάλωση αλκοόλ. «Δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας να έρθει και να επιβάλλει τους δικούς του όρους. Είναι απαράδεκτη η δήλωση που κάνατε κύριε Γιαννούλη. Διότι περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτη. Αναφέρεστε σε κατανάλωση φαγητού και ποτού από Έλληνες πολίτες και την κατακρίνεται ως απαράδεκτη. Από πού και ως που θα πρέπει να περιορίζεται και με βάση ποια λογική;».

Όλος ο διάλογος για τα μπάρμπεκιου

Χρήστος Γιαννούλης: Θέλω να σας ρωτήσω αν λαμβάνονται πρόνοιες για νέου τύπου συμπεριφορές, πολιτικές και ποινικές ταυτόχρονα, τις οποίες βλέπουμε να παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια μας και τις τελευταίες ώρες. Ξέρω ότι νομικά μπορεί να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά επιτρέψτε μου να σας πω, δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο, δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε λογικό Έλληνα πολίτη, από κάθε δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, ως κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής… Ναι κύριε Πλεύρη, κτηνωδία.

(παρέμβαση Πλεύρη, δεν ακούγεται στο video)

Χρήστος Γιαννούλης: Δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις; Οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι από δομή προσφύγων κατά τύχη; Με χοιρινό και αλκοόλ; Μην παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Πιστεύετε ότι έγινε τυχαία; Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να μην έχουν αυτή την αντίληψη περί σύμπτωσης όπως ο κ. Πλεύρης.

Click4more: Ποινικός Κώδικας: «Άδειασμα» από βουλευτή της ΝΔ στο άρθρο για το αδίκημα της απιστίας

Κώστας Κυρανάκης: Ορμώμενος από την τελευταία τοποθέτηση θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό κάποιες προϋποθέσεις αλκοόλ. Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τους δικούς του όρους και είναι απαράδεκτη αυτή η δήλωση που κάνατε κ. Γιαννούλη διότι περιορίζει δικαιώματα, με βάση τα δικά σας λεγόμενα, δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Από που κι ως πού θα πρέπει να περιοριστούν τα δικαιώματα στην κατανάλωση και στον τρόπο ζωής που έχουν οι Έλληνες πολίτες επειδή έχουν έρθει κάποιοι υπήκοοι τρίτων χωρών; Με ποια λογική γίνεται αυτό;

(παρέμβαση Γιαννούλη που δεν ακούγεται)

Κώστας Κυρανάκης: Όχι δεν γνωρίζω ποιοι το οργανώνουν. Εσείς αναφέρεστε σε κατανάλωση φαγητού και ποτού από Έλληνες πολίτες και την κατακρίνετε ως απαράδεκτη. Από που κι ως που θα πρέπει να περιορίζεται και με βάση ποια λογική, επειδή υπάρχουν υπήκοοι τρίτων χωρών.

Πρόεδρος: Κύριε Γιαννούλη, σας παρακαλώ. Κύριε Κυρανάκη απευθύνεστε στο προεδρείο. Μη δημιουργούμε προσωπικά την τελευταία ώρα.

Δείτε τον καυγά στο video που ανέβασε ο Χρ. Γιαννούλης στο YouTube

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις