Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Tσιάρας: “Φρένο” στην αυτεπάγγελτη δίωξη στον ιδιωτικό τομέα για απιστία

Tσιάρας: “Φρένο” στην αυτεπάγγελτη δίωξη στον ιδιωτικό τομέα για απιστία

Λάδι στην… διαμάχη κυβέρνησης – αντιπολίτευσης σχετικά με την επίμαχη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα για το αδίκημα της απιστίας για τα τραπεζικά στελέχη, έριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Μετά την ακρόαση των φορέων στην αρμόδια Επιτροπή ο κ. Τσιάρας δήλωσε πως είναι ανοικτός να αποδεχθεί την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και η δίωξη της κακουργηματικής απιστίας, μόνο μετά από έγκληση και όχι αυτεπαγγέλτως, να ισχύσει για όλο τον ιδιωτικό τομέα και όχι μόνο για τα τραπεζικά στελέχη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε:

“Διαπιστώνω από τη συζήτηση στην Επιτροπή πως υπάρχουν διάφορα ζητήματα για το κατά πόσο είναι Συνταγματικό να περιορίζουμε την διάταξη αυτή μόνο στα τραπεζικά στελέχη. Ακούω ότι ενδεχομένως θα έπρεπε να έχει μια πιο ευρεία διάσταση το συγκεκριμένο άρθρο, σε ό,τι αφορά τον προσδιορισμό, και να μιλάμε γενικότερα στον ιδιωτικό τομέα.

Ακούω με πολύ μεγάλη προσοχή τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις και επιφυλάσσομαι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, για την πιθανότητα να επανέλθουμε στην εκδοχή που είχε θέσει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή και ήταν η εκδοχή με την οποία έγινε η συζήτηση όταν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναρτήθηκε στη διαβούλευση”, τόνισε ο Κώστας Τσιάρας.

Νωρίτερα, πάντως, κατά την ακρόαση των φορέων η Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων τάχθηκε υπέρ του να ασκείται αυτεπάγγελτη δίωξη για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας.

Στον αντίποδα η εκπρόσωπος της Ένωσης Τραπεζών Χαρίκλεια Απαλαγάκη ανέφερε πως επί 69 χρόνια που ίσχυε η αυτεπάγγελτη δίωξη δεν έχει δει και πολλές καταδικαστικές αποφάσεις παρά μόνο διώξεις…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις