Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Ανένδοτος” Τσίπρα! Οι προτάσεις μας είναι πλήρεις! Αν δεν τις δεχτούν ας αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

– Στην ρητορική της ρήξης επέμεινε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά τα όσα “άκουσε” χθες από τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ
– «Εξήγησα στον καγκελάριο ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το πως θα κατανείμουμε τους φορους», είπε ο πρωθυπουργός
– Οι δηλώσεις έγιναν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάϊμαν

Αγεφύρωτο φαντάζει το χάσμα ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της. Μετά την χθεσινή προσωπικη επι της ουσίας επίθεση που δέχθηκε από τον Ζαν Κλώντ Γιούνκερ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε αντεπίθεση λέγοντας:

«Εξήγησα στον καγκελάριο ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το πως θα κατανείμουμε τους φόρους. Η επιμονή για νέες περικοπές στις συντάξεις είναι ακατανόητη. Αν επιμένει η πολιτική ηγεσία να αναλάβει και το κόστος που δεν θα είναι καλό για κανέναν στην Ευρώπη», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι η κυβέρνησή του έχει νωπή λαϊκή εντολή να διαπραγματευθεί για μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία με όρους κοινωνικής βιωσιμότητας σε μια χώρα που έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της.

Σε έντονο ύφος ο πρωθυπουργός τόνισε: «Η ελληνική κυβέρνηση θα κρίνει την όποια κατάληξη των διαπραγματεύσεων με κριτήριο την οικονομική βιωσιμότητα και την κοινωνική αποδοχή της πρότασης. Δεν είναι στο μυαλό μας η επιλογή να καλέσουμε εκ νέου τον λαό για να αποφανθεί», είπε αποκλείοντας τις εκλογές.

Και συνέχισε:

«Αν δεν υπάρξει τέτοια λύση η κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα αναλάβει να διαχειριστεί σε συνεργασία με το κοινοβούλιο να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις. Δεν είμαι από αυτούς που θέλουν την δύσκολη στιγμή να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα ή να ρίξουν την ευθύνη αλλού. Στην περίπτωση που έχουμε έντιμο συμβιβασμό εγώ και οι συνεργάτες μου θα αναλάβουμε το κόστος να σηκώσουμε την συμφωνία και να την φέρουμε εις πέρας. Στην αντίθετη περίπτωση θα πούμε το μεγάλο όχι».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε