Πολιτική

Τσίπρας – Αναστασιάδης στην αντεπίθεση για την τουρκική προκλητικότητα

Άμεσες κινήσεις στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα η Ε.Ε. προκειμένου να καταδικάσει την τουρκική προκλητικότητα θα αναζητήσει σήμερα, Πέμπτη (9.5.2019) ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Αναστασιάδης στην σύνοδο κορυφής στην Ρουμανία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ενέργειες αυτές θα μπορούσαν να γίνουν σε νομικό ή διπλωματικό επίπεδο ή ακόμα να ασκηθεί και οικονομική πίεση στην Τουρκία καθώς ισχυρά κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εδώ και δεκαετίες βασικοί επενδυτές της Άγκυρας.

[read4more]

Η χθεσινή δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη πως “πρέπει να ληφθούν τέτοια μέτρα ή άσκηση πίεσης πάνω στην Τουρκία ώστε να συνειδητοποιήσει επιτέλους πως το διεθνές δίκαιο δεν είναι αυτό που είναι γραμμένο στο Κοράνι του κ. Ερντογάν” είναι άλλωστε χαρακτηριστική των προθέσεων της Κυπριακής αλλά και της Ελληνικής πλευράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκαν μάλιστα πριν την έναρξη της συνόδου προκειμένου να καθορίσουν την στάση που θα κρατήσουν οι δυο χώρες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Click4more: Γιούνκερ: Στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας «είμαι Κύπριος»

Ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στην σύνοδο έδωσε το στίγμα των κινήσεων που θα κάνουν οι δυο κυβερνήσεις διεθνοποιώντας το ζήτημα ή πιο συγκεκριμένα βάζοντας το σε ευρωπαϊκή βάση «Νομίζω πως κι εγώ και ο Πρόεδρος, Αναστασιάδης, θα θέσουμε πρακτικά το ζήτημα αυτό, διότι πιστεύουμε ότι στην ουσία είναι ένα Ευρωπαϊκό ζήτημα είπε ο Αλέξη Τσίπρας. Η αντιμετώπιση του αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης και όχι μόνο την Κύπρο. Το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να παραβιάζεται. Και νομίζω ότι, ιδιαίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει μια κοινή θέση, όταν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο στην περιοχή της.»

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα επιχειρήσουν να αναδείξουν όλες τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, τονίζοντας την ανάγκη επίδειξης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης απέναντι στην εν λόγω παραβίαση του διεθνούς δικαίου ,σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Μαρτίου του 2018 και τη σχετική δήλωση της Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Συμμορία στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, που δημιουργεί συνθήκες παρακμής
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία στην οικονομία και διάβρωση του Κράτους Δικαίου, αντιτάσσοντας το «ολοκληρωμένο προοδευτικό πρόγραμμα» του κόμματός του
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Μάξιμος Χαρακόπουλος: Δεν μπορεί να είμαστε στα εύκολα μαζί και στα δύσκολα κάποιοι να μην εμφανίζονται
«Δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται οι διαφορετικές απόψεις», τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, απορρίπτοντας την ευκολία των χαρακτηρισμών περί «ανταρτών» και «διαφωνούντων»
Μάξιμος Χαρακόπουλος
Γιώργος Γεραπετρίτης για το ζευγάρι Ελλήνων που άνοιξε σημαία στην Αγία Σοφία: Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «υποκίνηση σε μίσος»
«Οι ενέργειες κατατείνουν στο να υπάρξει όσο το δυνατόν ταχύτερη διενέργεια της δίκης ή να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με άλλο ασφαλιστικό μέτρο, το οποίο θα είναι η απελευθέρωση υπό όρους»
Γιώργος Γεραπετρίτης για το ζευγάρι Ελλήνων που άνοιξε σημαία στην Αγία Σοφία: Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «υποκίνηση σε μίσος» 19