Πολιτική

Τσίπρας: Απαιτούμε μέτρα για το χρέος! Γραφικοί στη ΝΔ, εκλογές το 2019

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών απορρίπτει ξανά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που σχεδόν ένα 24ωρο πριν ξεκινήσει το νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους δανειστές διαμηνύει πως «δεν ζητάμε απαιτούμε μέτρα για το χρέος και μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018». Εξαπολύει δε σφοδρότατη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν διεκδικούμε απλά, απαιτούμε και αναμένουμε εκ μέρους της συμφωνίας που υλοποιούμε, τα συγκεκριμένα μέτρα, που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο. Αυτό προφανώς θα έχει ως συνακόλουθο τη μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας», τονίζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στη Real News της Κυριακής. Παράλληλα, διαμηνύει ότι «η συμφωνία είναι συμφωνία» και αφήνει αιχμές για τη στάση της Γερμανίας. «Η συμφωνία είναι συμφωνία και θα πρέπει να εφαρμοστεί απ’ όλους είτε έχουν εκλογές τον επόμενο χρόνο στη χώρα τους είτε όχι». Εκτιμά δε ότι κάθε αξιολόγηση που θα γίνει στο μέλλον, θα είναι ευκολότερη από την προηγούμενη.

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν και επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία. «Έχουν εγκλωβιστεί και τώρα είναι αναγκασμένοι να γίνονται γραφικοί ζητώντας εκλογές μέχρι το 2019. Ως τότε δηλαδή που θα γίνει δεκτό το αίτημά τους», λέει ο Αλέξης Τσίπρας, που όμως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού. «Ο καλύτερος συντονισμός και η αποτελεσματικότητα είναι διαρκή ζητούμενα. Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή».

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται και στις αντιδράσεις που προκαλεί από πλευράς αντιπολίτευσης ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες: «Παρακολουθώ όλο αυτό το ντελίριο τις τελευταίες μέρες και μου φαίνεται έως και διασκεδαστικό. Αλλά δυστυχώς για το παρακράτος της διαπλοκής, ο διαγωνισμός θα γίνει με τον πλέον αδιάβλητο και διαφανή τρόπο. Και αν δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοια, τώρα πρέπει να προσαρμοστούν. Όπως είπε και ο Ηλίας Ηλιού “θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα”.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά και για την πολύκροτη υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ μετά και την παρέμβαση της Κομισιόν για το θέμα, με την οποία κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχτεί τα στοιχεία για το έλλειμμα. «Η υπόθεση Γεωργίου βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Εμείς δεν κινούμαστε υπόγεια. Κάνουμε πολιτική ανοιχτά και δημόσια, χωρίς να φοβόμαστε ούτε τις συγκλίσεις, ούτε τις αντιπαραθέσεις», λέει, ενώ για τις γερμανικές αποζημιώσεις επαναλαμβάνει πως «θέμα τιμής για τη χώρα. Η Ελλάδα δεν παραιτείται σε καμιά περίπτωση από τη διεκδίκηση των επανορθώσεων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 123
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 17
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 7
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα