Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Τσίπρας: Είμαι πιο αισιόδοξος από τον Τσακαλώτο για ραντεβού με τη Σκάρλετ Γιόχανσον!

Τσίπρας: Είμαι πιο αισιόδοξος από τον Τσακαλώτο για ραντεβού με τη Σκάρλετ Γιόχανσον!
Φωτογραφία InTime News

Ποιος να της το έλεγε της Σκάρλετ Γιόχανσον πως το όνομά της θα γινόταν… σύνθημα στα χείλη ακόμη και του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Κι όμως, ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει αισιόδοξος για… ραντεβού με τη σταρ του Χόλιγουντ στην… «τοποθεσία» Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ.

Μπερδευτήκατε; Ίσως και η Σκάρλετ Γιόχανσον αν φτάσει στ’ αυτιά της κάτι απ’ όσα ειπώθηκαν από τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή (03.03.2019). Ο Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε την… ιστορική ατάκα του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Και επειδή είναι πιο… φιλόδοξος, μπορεί, είπε, να το κλείσει το ραντεβού κι αύριο κιόλας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο σημείο της ομιλίας του να πει για την προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη πως όταν γίνει πρωθυπουργός, θα επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευτεί το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων (3,5%).

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ θέτει το ζήτημα. Έτσι προέκυψε στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα η Σκάρλετ Γιόχανσον. Τον Μάρτιο του ’17, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε απαντήσει σε ανάλογη τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη, με την ατάκα που έγραψε… ιστορία: «και εγώ θέλω να βγω για κοκτέιλ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον».

Αυτή την ατάκα θυμήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς εξαπέλυε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόθεση επαναδιαπραγμάτευσης, ο πρωθυπουργός είπε: «Εγώ, δεν ξέρω βέβαια αν ο Ευκλείδης συμφωνεί, διότι θεωρεί ότι του είναι δύσκολο να κλείσει ραντεβού με τη Σκάρλετ Γιόχανσον, αλλά εγώ που είμαι πιο φιλόδοξος από τον Ευκλείδη ότι μπορώ να κλείσω ένα ραντεβού μαζί της, είμαι εδώ και λέω αύριο το πρωί!

Αφού λοιπόν η αντιπολίτευση που υπέγραψε 4,5% ξαφνικά έχει μεγαλο πόνο για τα πλεονάσματα, να συμφωνήσουμε μαζί μια κοινή θέση απέναντι στους εταίρους και δανειστές μας για την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης για περαιτέρω μείωση. Αρκεί όμως να συμφωνήσουμε και από κοινού τι θα το κάνουμε το δημοσιονομικό περιθώριο που θα δημιουργηθεί».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις