Πολιτική

Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε μια ολιστική συμφωνία

«Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι είμαστε περισσότερο από ποτέ κοντά στην ολοκλήρωση, όχι απλά μιας αξιολόγησης, αλλά μιας ολιστικής συμφωνίας που θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας πολυετούς κρίσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη ταυτόχρονα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές δηλώσεις τους με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Μπερνάρ Καζνέβ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σχετικά με ερώτηση για το ενδεχόμενο κάποιες χώρες να συνεχίσουν να θέτουν αντιρρήσεις, ο κ. Τσίπρας τόνισε την πεποίθηση του πως έχει γίνει πια σε όλους κατανοητό ότι μια ολιστική συμφωνία για την Ελλάδα είναι win-win, αμοιβαία επωφελής όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλους.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της, έχει καταφέρει να δείξει σημάδια ανάκαμψης και σοβαρότητας και έχει πολύ ισχυρούς συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι απολύτως εφικτή η δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 20 Μαρτίου. Σημείωσε ότι “πήγαμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό που λέει: στον βαθμό που είμαστε εντός των στόχων, 0% επιπλέον λιτότητα”.
Πέραν των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα από το 2019 και μετά, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι κρίσιμο και το ζήτημα της ανάπτυξης που πρέπει να το δούμε τώρα και όχι από το 2019.
 
Σημείωσε επ’ αυτού ότι η κυβέρνηση θέλει οι ρυθμοί ανάπτυξης που ήδη είναι θετικοί να αποτυπωθούν και στην πραγματική οικονομία, επισημαίνοντας τις προτεραιότητες της αντιμετώπισης της ανεργίας και της προσέλκυσης επενδύσεων, ως βασικών στοιχείων που θα δώσουν σταθερή τροχιά στην οικονομία και τους θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, σχολίασε ότι πλέον σε αυτές τις κρίσιμες συζητήσεις δεν θα είναι αποκλειστικά μόνος ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, αλλά ότι θα είναι και άλλοι συνάδελφοι του που θα στηρίζουν αυτές τις απόψεις.

Ερωτηθείς σχετικά με τη β’ αξιολόγηση και το γεγονός ότι κάποιες χώρες “μπλοκάρουν” τις αποφάσεις για το χρέος, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μπερνάρ Καζνέβ, είπε ότι σκοπός είναι να ξεπεραστούν τα εμπόδια και μέσα από τους κατάλληλους συμβιβασμούς, να υπάρξει κατάληξη στις κατάλληλες αποφάσεις για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Ως προς το θέμα του χρέους, είπε ότι υπάρχουν απτά αποτελέσματα και αισιοδοξία για το μέλλον. Σημείωσε ότι επιθυμούμε το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους να αντιμετωπιστεί με τρόπο αποτελεσματικό, πραγματιστικό και άμεσο. Είπε ότι υπάρχουν δεσμεύσεις, οι οποίες μάλιστα και τηρούνται.

Εμπιστευόμαστε απόλυτα τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων και όλες τις προσπάθειες που γίνονται μέχρι τώρα, είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός, σε σχέση με τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση. Σημείωσε ότι δεν πρόκειται για ευσεβείς πόθους αλλά για απτά αποτελέσματα.
Είπε ότι οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται και πρέπει να συνεχιστούν, όπως η ίδια ανάγκη υπάρχει και στη Γαλλία, και πως ότι γίνεται από κοινού στην Ευρώπη πρέπει να έχει ως στόχο την απασχόληση, την ανάπτυξη και την αλληλεγγύη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κύκλοι Καρυστιανού κατά Λιάγκα: Στην εκδήλωση της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» είδε μόνο γραφικούς και ψεκασμένους
«Θα τον συμβουλεύαμε να μην αναφέρει στον αέρα ότι παρακολούθησε μόλις για ένα τέταρτο, μία δίωρη πολιτική εκδήλωση, την οποία σχολίαζε επί μισή ώρα στο πρωϊνάδικό του»
Μαρία Καρυστιανού 35
Μαρία Γρατσία: «Υπάρχουν γονείς και τραυματίες των Τεμπών οι οποίοι υπέγραψαν ως ιδρυτικά μέλη του κόμματος της Καρυστιανού»
«Οι αναφορές οι οποίες κάνουν μνεία ακραίων προσεγγίσεων είναι άτοπες και καθόλα αβάσιμες, κριτήριο λοιπόν δεν είναι ούτε το Δεξιά ούτε το Αριστερά», είπε η δικηγόρος
Γρατσια
«Κανένας αιφνιδιασμός της Κοβέσι» - Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην επιστολή διαμαρτυρίας για την τροπολογία για τα πολιτικά πρόσωπα
Η απάντηση του υπουργείου ήρθε μετά την επιστολή που έστειλε η Εισαγγελέας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας «σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Λάουρα Κοβέσι 11
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλεύτριες μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε στη Βουλή – «Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση»
«Ευγνώμων στις νοσηλεύτριες, τους γιατρούς που μας φροντίζουν. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις αμέτρητες ευχές. Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση και συνεχίζουμε τη δουλειά, για όσα οφείλουμε στους πολίτες»
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Νέα ανάρτηση Τσίπρα για το κόμμα του με σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου - «Στο ραντεβού με την Ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί»
«Στο ραντεβού με την ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του. Μια φράση που αγαπούσε να χρησιμοποιεί ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας 41
Μαρία Καρυστιανού: «Στελέχη του κινήματός μας είναι αποκλειστικά και μόνο πρόσωπα που θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας»
Σε διευκρινίσεις για τα στελέχη του προχώρησε το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού κάνοντας λόγο για «δημοσιεύματα, που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν και να παρουσιάσουν θέσεις μεμονωμένων υποστηρικτών του Κινήματος ως θέσεις του ίδιου του Κινήματος»
Η Μαρία Καρυστιανού 17
Αλέξης Τσίπρας: Η εκδήλωση για το νέο κόμμα την Τρίτη στο Θησείο και ο οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα
Με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος την Τρίτη στο Θησείο ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για μια σειρά δημόσιες παρεμβάσεις, περιοδείες, εκδηλώσεις και δράσεις που θα κλιμακωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα
O Αλέξης Τσίπρας 18
Επιστολή Κοβέσι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τροπολογία Φλωρίδη: «Σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καταγγέλλει αρνητικές επιπτώσεις στην ανεξαρτησία και τη λειτουργία της στην Ελλάδα - Στο στόχαστρο οι αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Λάουρα Κοβέσι και Γιώργος Φλωρίδης 19