Πολιτική

Τσίπρας: Ειρωνεία στον Μητσοτάκη με το… “καλησπέρα”! “Επικαλεστήκατε ατάκα του Αϊνστάιν που… δεν είπε ο Αϊνστάιν”

Χωρίς να χάσει χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας ειρωνεύτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και αναφέρθηκε σε μία ρήση που χρησιμοποίησε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτοξεύοντας τα βέλη του προς τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση κατά τη «μάχη» στην Ολομέλεια για την ψήφιση του προϋπολογισμού, επικαλέστηκε τον Άλμπερτ Αϊνστάιν χρησιμοποιώντας μια ρήση που αποδίδεται στον νομπελίστα, χωρίς όμως να την έχει πει εκείνος ποτέ.

Για την ακρίβεια είπε μεταξύ άλλων: “Εσείς κύριε Τσακαλώτε θυμάστε τι είπε ο Αϊνστάιν για τον ορισμό της παράνοιας; Να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Ένας προϋπολογισμός λιτότητας, φόρων και αντιαναπτυξιακός. Άδικος και αντιλαϊκός. Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς”.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει ανέφερε: “Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση για την εισαγωγή της ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Είπατε ότι ο Αϊνστάιν είπε «είναι παράνοια να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα» αλλά δεν το έχει πει ποτέ ο Αϊνστάιν είναι από τα ψέματα του διαδικτύου. Είναι από τα γνωστά ψεύτικα αποφθέγματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Καλό θα είναι οι συνεργάτες σας να διαβάζουν τα ελληνικά Hoaxes πριν σας λένε τι να πείτε. Εντάξει ξέρουμε είστε άριστος, αλλά καλό είναι να ψάχνετε τι λέτε”.

Δείτε το βίντεο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 1
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1