Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Τσίπρας: Ειρωνεία στον Μητσοτάκη με το… “καλησπέρα”! “Επικαλεστήκατε ατάκα του Αϊνστάιν που… δεν είπε ο Αϊνστάιν”

Τσίπρας: Ειρωνεία στον Μητσοτάκη με το… “καλησπέρα”! “Επικαλεστήκατε ατάκα του Αϊνστάιν που… δεν είπε ο Αϊνστάιν”

Χωρίς να χάσει χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας ειρωνεύτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και αναφέρθηκε σε μία ρήση που χρησιμοποίησε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτοξεύοντας τα βέλη του προς τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση κατά τη «μάχη» στην Ολομέλεια για την ψήφιση του προϋπολογισμού, επικαλέστηκε τον Άλμπερτ Αϊνστάιν χρησιμοποιώντας μια ρήση που αποδίδεται στον νομπελίστα, χωρίς όμως να την έχει πει εκείνος ποτέ.

Για την ακρίβεια είπε μεταξύ άλλων: “Εσείς κύριε Τσακαλώτε θυμάστε τι είπε ο Αϊνστάιν για τον ορισμό της παράνοιας; Να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Ένας προϋπολογισμός λιτότητας, φόρων και αντιαναπτυξιακός. Άδικος και αντιλαϊκός. Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς”.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει ανέφερε: “Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση για την εισαγωγή της ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Είπατε ότι ο Αϊνστάιν είπε «είναι παράνοια να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα» αλλά δεν το έχει πει ποτέ ο Αϊνστάιν είναι από τα ψέματα του διαδικτύου. Είναι από τα γνωστά ψεύτικα αποφθέγματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Καλό θα είναι οι συνεργάτες σας να διαβάζουν τα ελληνικά Hoaxes πριν σας λένε τι να πείτε. Εντάξει ξέρουμε είστε άριστος, αλλά καλό είναι να ψάχνετε τι λέτε”.

Δείτε το βίντεο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις