Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τσίπρας: Έκλεισε τ’ αυτιά του στις εισηγήσεις και… «αγκάλιασε» τους 120 πρώην ΠΑΣΟΚους

Τσίπρας: Έκλεισε τ’ αυτιά του στις εισηγήσεις και… «αγκάλιασε» τους 120 πρώην ΠΑΣΟΚους

Παρά τις εισηγήσεις που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας να μην παραστεί στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν 120 πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία με μια διακήρυξη ανακοίνωσαν την ένταξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε χθες (09.12.2019) στο Κάραβελ, όπου έδωσε το στίγμα του κόμματος που ευελπιστεί να φτιάξει μέσα από την διεύρυνση.

«Θέλουμε ένα κόμμα ανοικτό και δημοκρατικό όπου η διαφωνία θα είναι πλούτος και η δημοκρατία αναντίρρητη αρχή, ένα κόμμα συλλογικό που οι ηγέτες του δεν θα επιβάλλονται από τους μηχανισμούς αλλά από την ικανότητά τους να πείθουν» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: «Τα ρεύματα ιδεών δεν μπορούν να συγκροτούνται στην βάση της πολιτικής καταγωγής αλλά στην βάση της πολιτικής πρότασης. Το εγχείρημα μας γίνεται ήδη αντικείμενο συζήτησης στο εξωτερικό. Η δική μας Αριστερά οφείλει να είναι κόκκινη αλλά και πράσινη. Να υπερβούμε τον καπιταλισμό -πριν εκείνος υπερβεί με την αφαίμαξη των πόρων και την κλιματική αλλαγή- τον πλανήτη».

Click4more: Τσίπρας: “Προοδευτική συστράτευση ενάντια στην παλινόρθωση του αυταρχικού κράτους”

Στην χθεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκαν πρώην στενοί συνεργάτες του Ανδρέα, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου και στελέχη που ανήκαν στον στενό πυρήνα των «εκσυγχρονιστών» του Κώστα Σημίτη.

Κλείνει τ’ αυτιά στις… γκρίνιες

Η αλήθεια είναι ότι γύρω από αυτή την πρωτοβουλία υπάρχουν εντάσεις από τα στελέχη της Κουμουνδούρου, καθώς θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποκτά πολλά χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ. Παρ’ όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται έτοιμος να ανοίξει τις πύλες της Κουμουνδούρου σε όλους όσους προέρχονται από αυτό τον χώρο, αρκεί αν μην εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη.

Έτσι το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστές που προέρχονται από τον χώρο της ΠΑΣΚΕ να υπογράψουν και αυτοί την διακήρυξη μπαίνοντας πιο έμπρακτα στην διαδικασία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να εντάξει στο Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο  το οποίο θα αναλάβει την δημιουργία του νέου κόμματος, -και στο οποίο θα μετέχουν τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- μια ομάδα ΠΑΣΟΚογενών προκειμένου να στείλει μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι το νέο κόμμα θα είναι ενιαίο και δεν θα έχει…  «μουσαφίρηδες».

«Επιχειρούμε να μετασχηματίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μαζικό, ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα το οποίο να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας. Έχουμε κάνει σημαντικά και θαρραλέα βήματα. Προχωρήσαμε στην ΚΕΑ και εγκρίναμε τη νέα διακήρυξη και με ανοιχτό δημοκρατικό κάλεσμα ένταξης στις γραμμές μας ξεκινήσαμε μια μεγάλη πορεία προς τους πολίτες, ώστε να δημιουργήσουμε μια νέα αδιαμεσολάβητη σχέση με την κοινωνία σήμερα έχουμε ανάγκη από μια νέα αριστερά» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συστράτευση με το… παλιό ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις παράλληλες διαδρομές που υπήρξαν στην προοδευτική παράταξη, στην μεταπολίτευση με την παραδοσιακή Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ, καθώς είχαν την κοινή μήτρα του ΕΑΜικού παρελθόντος και αργότερα στα χρόνια του αντιδικτατορικού Αγώνα. «Αυτές οι δυνάμεις έβαλαν στην ημερήσια διάταξη τα ζητήματα της ανεξαρτησίας, της Δημοκρατίας και των κοινωνικών κινημάτων ενάντια στο κράτος της δεξιάς» τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι είναι «επιβεβλημένη η δημοκρατική αντίσταση, η προοδευτική συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων, εδώ και τώρα».

«Επιβεβλημένη η συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στην καταπίεση και τις προσβολές των νέων παιδιών που ξεγυμνώνονται με πρωτοφανή τρόπο από τους πραιτωριανούς του δόγματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, νόμου και τάξης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Επιβεβλημένη η συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα και ας μην έχουμε μνημόνια, την επέλαση των γαλάζιων παιδιών, με το νεποτισμό του κράτους της δεξιάς.

Είναι επιβεβλημένη η συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια σε μια παθητική και αμήχανη εξωτερικής πολιτικής, στη θέση της δικής μας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, που μπορεί να εξελιχθεί σε εξαιρετικά επικίνδυνη για τη χώρα», κατέληξε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις